MINISTAR građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, koji boravi u dvodnevnoj poseti Budimpešti, izjavio je Tanjugu da je formirana zajednička radna grupa koja će se baviti uređenjem saobraćaja na budućoj brzoj pruzi između Beograda i Budimpešte i najavio da će, kada bude puštena u saobraćaj 2025, granični prelazi biti na samim železničkim stanicama, kako se vozovi ne bi zaustavljali na granici.

Komentari (2)

Kalesu

28.03.2023. 13:17

Carinska kontrola vozova u stanicama nije, suštinski, ništa novo. I do sada je voz za Budimpeštu stajao prvo na redovnom staničnom peronu da primi putnike, a potom se povlačio ulevo, par stotina metara dalje u carinsku zonu železničke stanice Subotica (u čijoj neposrednoj blizini postoji i zgrada Carinarnice) gde su, uz naše carinike i policajce, u kompoziciju ulazili i kondukteri mađarske železnice, a sa mađarske strane stajao na stanici Tompa (prva posle granice), gde su mađarski carinici i policija obavljali svoj deo posla.

Vojni Veteran

28.03.2023. 14:13

Vesic je 2019g.sa Budimpeštanskom firmom Dunakut potpisao ugovor da u Beogradu da se radi revatizacija rene bunara još ništa od toga