SIMBOL PREPORODA I RAZVOJA SRBIJE: Igor Mirović i Aleksandar Antić na gradilištu Fruškogorskog koridora

Z. G.

21. 01. 2023. u 15:00

PREDSEDNIK Pokrajinske vlade Igor Mirović danas je sa direktorom "Koridora Srbije" Aleksandrom Antićem, obišao radove na izgradnji Fruškogorskog koridora, u okviru kojih će biti izgrađen i najduži tunel u Srbiji od 3,5 kilometara.

СИМБОЛ ПРЕПОРОДА И РАЗВОЈА СРБИЈЕ: Игор Мировић и Александар Антић на градилишту Фрушкогорског коридора

Pres služba Pokrajinske vlade

Na Fruškogorskom koridoru, putnom pravcu dužine 45,2 kilometra koji će povezati Novi Sad i Rumu, u toku su radovi na tunelu „Iriški venac" i na izgradnji mosta preko Dunava između Petrovaradina i Kovilja, navedeno je u saopštenju.

- Impresioniran sam načinom na koji su minulih meseci vredni neimari iz kompanije „Si-ar-bi-si“ (CRBC) i njihovi brojni podizvođači iz naše zemlje započeli izgradnju Fruškogorskog koridora. Intenzivno se radi na dva ključna velika objekta, mostu i tunelu, koji će, praktično, proći kroz Frušku goru i povezati Novi Sad sa Rumom, Beogradom i Šapcem. Ovo je važna stvar za koju smo se zajednički borili i uspeli da izdejstvujemo početak realizacije ove investicije - izjavio je Mirović.

On je zahvalio predsedniku Aleksandru Vučiću, Vladi Srbije, Ministarstvu i „Koridorima Srbije a posebno kineskim partnerima i podsetio na to da je Narodna skupština ratifikovala kredit za izgradnju Fruškogorskog koridora deset dana pre početka rata u Ukrajini. Predsednik Pokrajinske vlade je ocenio da se radovi odvijaju prema planu uprkos problemima u globalnoj ekonomiji.

- Ovo je veliki i važan posao koji će mnogo značiti za Frušku goru, za turizam, za sve ono što ćemo kao novi sadržaj ovde ponuditi u narednim godinama. Zajedno sa brzom prugom, ovo je jedna vrsta simbola ekonomskog preporoda i razvoja Srbije naglasio je Mirović.

Povodom Kineske nove godine, Pokrajinska vlada je organizovala  svečani ručak za predstavnike kompanije CRBC i Ambasade NR Kine.

-Došao sam na gradilište da čestitam Kinesku novu godinu, našim iskrenim prijateljima, našim partnerima, rukovodstvu i narodu Republike Kine i još jednom potvrdimo veliko i snažno prijateljstvo i partnerstvo koje daje konkretne rezultate i koje pokazuje i na ovom primeru kako veze dva naroda mogu da pomognu u realizaciji važnih projekata. Zadovoljni smo i srećni zbog toga što sa toliko napora, energije i truda realizuju ne samo ovaj posao već sve važne poslove u našoj zemlji, a naročito u Vojvodini - dodao je Mirović.

Direktor „Koridora Srbije" Aleksandar Antić je istakao da  radovi teku planiranom dinamikom i izrazio zahvalnost   izvođaču na izuzetnoj posvećenosti ovom poslu.

- Oni su naš partner na mnogim projektima u Srbiji, veoma su iskusni i to je za nas garant da će i ovaj projekat biti uspešno realizovan – poručio je Antić.

Ekonomski savetnik u Ambasadi Kine Lijua Kaija izjavio je da se još jednom potvrđuje, na delu, prijateljstvo naših dveju zemalja.

BONUS VIDEO - MORAVSKI KORIDOR VEĆ DONEO BOLjI ŽIVOT: U Trsteniku osećaju benefite budućeg auto-puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)