Potpisan Memorandum o razumevanju u vazduhoplovstvu između zemalja regiona

Promo

16. 01. 2023. u 17:09

U Direktoratu civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije, 16.01.2023. godine potpisan je Memorandum o razumevanju o međusobnoj saradnji u vazduhoplovstvu, između Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije, Agencije za civilno vazduhoplovstvo Crne Gore, Agencije za civilno vazduhoplovstvo Republike Severne Makedonije i Generalnog Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Turske.

Потписан Меморандум о разумевању у ваздухопловству између земаља региона

Foto: Aleksandar Stojanović

Potpisivanjem Memoranduma o razumevanju ostvariće se zajednički interesi koji će se ogledati i na međunarodnom planu, pre svega u zajedničkom nastupu prema međunarodnim organizacijama u civilnom vazduhoplovstvu.

Ovime će vazduhoplovne vlasti ovog dela Evrope produbiti svoju multilateralnu saradnju sa osnovnim ciljem da se bezbednost i obezbeđivanje u civilnom vazduhoplovstvu regiona podignu na najviši mogući nivo.

Multilateralnom susretu i potpisivanju Memoranduma prisustvovao je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, kao i predsednik ECAC-a (Evropska konferencija civilnog vazduhoplovstva) i generalni direktor civilnih vazduhoplovnih vlasti Republike Italije Alesijo Kvaranta.

Memorandum o razumevanju o međusobnoj saradnji u vazduhoplovstvu potpisali su generalni direktori vazduhoplovnih vlasti zemalja potpisnica i to: Direktorka Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije Mirjana Čizmarov, direktor Agencije za civilno vazduhoplovstvo Crne Gore Zoran Maksimović, direktor Agencije za civilno vazduhoplovstvo Republike Severne Makedonije Tomislav Tuntev i direktor Generalnog direktorata civilnog vazduholovstva Republike Turske Kemal Jiksek.

Po završetku interne procedure u Bosni i Hercegovini i Republici Albaniji, Memorandum o razumevanju o međusobnoj saradnji će potpisati i direktori vazduhoplovanih vlasti ovih zemalja, direktor Direkcije za civilno vazduhoplovstvo BiH Čedomir Šušnjar i direktor vazduhoplovnih vlasti R. Albanije Maksim Et’hemaj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

OAZA U MRČAJEVCIMA: Ovako izgleda Ilićeva kuća - dvorište će vas očarati (FOTO)