Potpisan Memorandum o razumevanju u vazduhoplovstvu između zemalja regiona

Promo

16. 01. 2023. u 17:09

U Direktoratu civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije, 16.01.2023. godine potpisan je Memorandum o razumevanju o međusobnoj saradnji u vazduhoplovstvu, između Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije, Agencije za civilno vazduhoplovstvo Crne Gore, Agencije za civilno vazduhoplovstvo Republike Severne Makedonije i Generalnog Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Turske.

Потписан Меморандум о разумевању у ваздухопловству између земаља региона

Foto: Aleksandar Stojanović

Potpisivanjem Memoranduma o razumevanju ostvariće se zajednički interesi koji će se ogledati i na međunarodnom planu, pre svega u zajedničkom nastupu prema međunarodnim organizacijama u civilnom vazduhoplovstvu.

Ovime će vazduhoplovne vlasti ovog dela Evrope produbiti svoju multilateralnu saradnju sa osnovnim ciljem da se bezbednost i obezbeđivanje u civilnom vazduhoplovstvu regiona podignu na najviši mogući nivo.

Multilateralnom susretu i potpisivanju Memoranduma prisustvovao je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, kao i predsednik ECAC-a (Evropska konferencija civilnog vazduhoplovstva) i generalni direktor civilnih vazduhoplovnih vlasti Republike Italije Alesijo Kvaranta.

Memorandum o razumevanju o međusobnoj saradnji u vazduhoplovstvu potpisali su generalni direktori vazduhoplovnih vlasti zemalja potpisnica i to: Direktorka Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije Mirjana Čizmarov, direktor Agencije za civilno vazduhoplovstvo Crne Gore Zoran Maksimović, direktor Agencije za civilno vazduhoplovstvo Republike Severne Makedonije Tomislav Tuntev i direktor Generalnog direktorata civilnog vazduholovstva Republike Turske Kemal Jiksek.

Po završetku interne procedure u Bosni i Hercegovini i Republici Albaniji, Memorandum o razumevanju o međusobnoj saradnji će potpisati i direktori vazduhoplovanih vlasti ovih zemalja, direktor Direkcije za civilno vazduhoplovstvo BiH Čedomir Šušnjar i direktor vazduhoplovnih vlasti R. Albanije Maksim Et’hemaj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

TO JE ZA NAŠE FINANSIJE NAJZNAČAJNIJA BORBA Mali: Optimista sam nakon sastanka sa “S&P”, očekujemo investicioni rejting (FOTO)