POČELA ISPLATA 5.000 DINARA: Proverite u tri koraka da li vam je uplaćen novac

Novosti online

16. 12. 2022. u 09:06

ZA pomoć države od 5.000 dinara, do ponoći kada je rok za prijavu istekao, prijavilo se 963.807 mladih, a kako je izjavio ministar finansija Siniša Mali, isplata ove jednokratne pomoći počela je danas.

ПОЧЕЛА ИСПЛАТА 5.000 ДИНАРА: Проверите у три корака да ли вам је уплаћен новац

Foto: Depositphotos

- Kao što smo i obećali, odmah krećemo sa isplatama i danas ćemo isplatiti sve one koji su primaoci novčane socijalne pomoći kao i još oko 450.000 mladih koji su se prijavili preko portala Uprave za trezor. Isplatu nastavljamo u ponedeljak, 19. decembra i prva dva-tri dana sledeće sedmice isplatićemo pomoć svima koji su se prijavili i ispuniti obećanje koje smo dali - rekao je Mali.

Novac će korisnicima biti na raspolaganju posle devet časova, odnosno početka rada platnog prometa i rasknjižavanja uplata od strane banaka preko kojih se pomoć isplaćuje. Mali je podsetio da je ove godine mladima već dva puta, prvo u februaru a potom i u junu, isplaćivana pomoć u iznosu od po 100 evra u dinarskoj protivvrednosti.

- Za isplatu koja je počela danas izdvojili smo oko šest milijardi dinara i opet pokazujemo da brinemo o onima kojima je naša briga najpotrebnija. Ovo je veoma jak i veliki signal našim mladima da mislimo o njima. Želimo da osete potrebnu sigurnost i podršku od strane države Srbije - rekao je ministar Mali.

Istakao je da se ovom isplatom pokazuje i snaga naših javnih finansija. Pravo na pomoć države imaju mladi u uzrastu između 16 i 29 godina. U februaru je pomoć dobilo 1.059.411 a u junu 1.105.196 mladih, a ovoga puta ukupan broj za isplatu, dakle kada se sabere broj onih koji su se sami prijavili i broj korisnika socijalne pomoći kao i onih na izvršenju krivičnih sankcija, iznosi 1.001.446.

Tri koraka do provere

Foto: Printskrin/idp.trezor.gov.rs,

Kada odete na sajt Uprave na trezor idp.trezor.gov.rs, pojaviće vam se obrazac PROVERA STATUSA PRIJAVE na koji treba da kliknete.

Foto: Printskrin/idp.trezor.gov.rs

Potom vam se otvara stranica na kojoj treba da unesete svoje podatke: JMBG, broj lične karte.

Foto: Printskrin/idp.trezor.gov.rs

Nakon unosa podataka u obrazac, pojaviće vam se informacije o statusu prijave za isplatu novčane pomoći. Ukoliko je novac legao na vaš račun, poslednja stavka biće štiklirana "Uplata obavljena".

Foto: Printskrin/idp.trezor.gov.rs

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024