ŠOLC OPTIMISTIČAN: Nemačka ima potencijal da postane veliki proizvođač poluprovodnika

Novosti online

09. 12. 2022. u 16:33

NEMAČKA bi mogla da postane veliki evropski proizvođač poluprovodnika zahvaljujući investicijama koje se vrše u ovom polju, izjavio je nemački kancelar Olaf Šolc.

ШОЛЦ ОПТИМИСТИЧАН: Немачка има потенцијал да постане велики произвођач полупроводника

Olaf Šolc, Foto EPA

- Ovo bi stvorilo ekosistem koji bi pomogao da EU bude spokojna, da ne zavisimo od drugih regiona - rekao je Šolc na digitalnom samitu.

On je dodao da Nemačka intenzivno radi na ponovnom pokretanju proizvodnje poluprovodnika, prenosi Rojters.

Proizvodnja ovih elektronskih komponenti u Kini bila je povremeno u prekidu tokom pandemije kovid 19, što je dovelo do globalne nestašice i velikih problema u mnogim industrijskim granama, uključujući proizvodnju automobila.

(Srna)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (0)

VEĆ OSAM MESECI U BOLNICI: Od čega boluje Moka Slavnić - Vratila mi se vera u Boga, molim se u bolničkoj kapeli