GRCI TRAŽE KRIVCA ZA VISOKE CENE: Micotakis odgovornost svalio na Putina

Novosti online

07. 11. 2022. u 21:40

GRČKI premijer Kirijakos Micotakis rekao je u intervjuu za TV kanal ANT1 da je Vladimir Putin odgovoran za rast cena širom sveta, a posebno u svojoj zemlji.

ГРЦИ ТРАЖЕ КРИВЦА ЗА ВИСОКЕ ЦЕНЕ: Мицотакис одговорност свалио на Путина

Foto AP

Novinar je skrenuo pažnju političara na činjenicu da opozicija sadašnje povećanje cene robe naziva „visokom cenom Micotakisa“. S tim u vezi, premijer je upitan zašto Vlada ne smanjuje PDV čak ni na neka osnovna dobra.

Micotakis je naglasio da je svet primetio tako visoku cenu "pre 40 godina" i da će vlasti definitivno rešiti ovaj problem. Istovremeno je kritikovao izjave opozicije.

- Ne postoji 'visoka cena Micotakisa, postoji visoka cena Putina. Jer da postoji visoka cena Micotakisa, onda bi postojala i visoka cena Makrona, visoka cena Bajdena, visoka cena Šolca i sve druge analogije - rekao je premijer Grčke.

Opšti rast cena u Grčkoj počeo je u leto 2021. Međutim, od početka ove godine vlada je za to počela da krivi Rusiju , koja je pokrenula specijalnu operaciju u Ukrajini .

Zapad je pojačao sankcije na Rusiju zbog Ukrajine , što je dovelo do poskupljenja struje, goriva i hrane u Evropi i Sjedinjenim Državama .

Predsednik Vladimir Putin je ranije rekao da je politika obuzdavanja i slabljenja Rusije dugoročna strategija za Zapad, a sankcije su zadale težak udarac celokupnoj globalnoj ekonomiji. Prema njegovim rečima, glavni cilj SAD i njihovih saveznika je da pogoršaju živote miliona ljudi. Moskva je više puta izjavljivala da će Rusija rešiti sve probleme koje joj Zapad stvara - prenela je RIA.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)