OD RUME DO BEOGRADA ZA MANJE OD SATA: Momirović - Uspostavljen redovan saobraćaj vozova na šidskoj pruzi

Novosti online

14. 10. 2022. u 13:26

POSLE završene rekonstrukcije pruge kod Golubinaca ponovo je uspostavljen železnički saobraćaj za građane Rume, Sremske Mitrovice, Šida, Šapca i Loznice.

ОД РУМЕ ДО БЕОГРАДА ЗА МАЊЕ ОД САТА: Момировић - Успостављен редован саобраћај возова на шидској прузи

Foto: Ministarstvo

  Ovo je izjavio ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović danas nakon obilaska železničke stanice Ruma.

- Insistirao sam na puštanju u saobraćaj ove pruge jer ona predstavlja direktnu vezu sa Beogradom za više od dvesta hiljada ljudi. Uz izuzetno kvalitetnu železničku infrastrukturu danas se od Rume do Beograda putuje manje od sat vremena, putovanje do Sremske Mitrovice traje svega sat i deset minuta, do Šapca dva sata, do Loznice nešto više od dva i po sata, i iako je do Šida rekonstruisan samo jedan kolosek ipak sam insistirao da se pruga pusti jer želim da se ljudi voze novim vozovima koje smo kupili i osete talas novih investicija u železnicu - istakao je Momirović.

Ministar Momirović je dodao da postoji inicijativa naših evropskih partnera, pokrenuta direktno iz Ljubljane da obnovimo voz Ljubljana – Zagreb – Beograd i intenzivno radimo sa evropskim fondovima kako bismo rekonstruisali kompletnu prugu od Beograda do Šida, čime se potvrđuje da smo železnički lideri na Balkanu. On je pozvao sve građane da koriste vozove jer na taj način podržavaju „Zelenu agendu“, učestvuju u smanjenju emisije štetnih gasova pošto železnica predstavlja ekološki optimalan vid saobraćaja.

Železničku stanicu Ruma sa ministrom Momirovićem obišla je i predsednica opštine Ruma Aleksandra Ćirić koja je tom prilikom podsetila građane koliki je značaj železničkog saobraćaja na ovom pravcu i dodala da je država radila na rekonstrukciji  železnica kao i da će dalje raditi na unapređenju i razvoju železničke mreže.

Otvaranjem šidskih koloseka, nakon tri godine ponovo je uspostavljen direktan putnički saobraćaj na relaciji: BG centar – Šid (preko Rume i Sremske Mitrovice) i BG centar – Mali Zvornik (preko Rume, Šapca i Loznice).   

BONUS VIDEO - MINISTAR MOMIROVIĆ: Saobraćajnica Novi Beograd - Surčin biće završena do februara 2023. godine

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)