MOMIROVIĆ U SREMSKOJ MITROVICI: Moramo da idemo napred, nastavljamo da gradimo Srbiju

Novosti online

07. 10. 2022. u 14:50

SVEDOCI smo da danas gradimo fantastične auto-puteve, brze pruge, aerodrome, ali ako ne gradimo i ne ojačamo domaće privatne kompanije koje će izdržati krizu koja je pred nama, kao što su se prevazišle i krize koje su ostale u decenijama iza nas, nećemo ispuniti glavni cilj, a to je moderna i ekonomski jaka Srbija, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, danas nakon otvaranja novog pogona fabrike „Belt” u Sremskoj Mitrovici.

МОМИРОВИЋ У СРЕМСКОЈ МИТРОВИЦИ: Морамо да идемо напред, настављамо да градимо Србију

Foto: Ministarstvo

- Kompanija „Belt” je jedna od takvih kompanija koja radi i posluje od 1991. godine, koja baštini jake porodične vrednosti, koja će i u budućnosti nastaviti da upošljava nove radnike i na pravi način predstavlja našu industriju širom Evrope - naglasio je ministar Momirović. 

Foto: Ministarstvo

Ministar Momirović je dodao da je Sremska Mitrovica doživela neverovatne promene u prethodnim godinama, a tokom sledeće nedelje biće raspisan tender i za proširenje luke. Realizacija ovog projekta predstavlja ozbiljnu podršku industriji u ovom delu zemlje, u vrednosti od 42 miliona evra i radiće se zajedno sa partnerima iz Evropske investicione banke i Svetske banke. 

Foto: Ministarstvo

Vlasnik kompanije „Belt” Tomislav Beloica, kao i predsednik skupštine opštine Sremska Mitrovica Vladimir Pavlović ovom prilikom su se složili da zahvaljujući efikasnoj i odgovornoj lokalnoj samoupravi, Sremska Mitrovica može očekivati još novih investicija. 

Neposredno pre otvaranja novog pogona fabrike „Belt” u Sremskoj Mitrovici, ministar Momirović obišao je radove na deonici Sremska Rača – Kuzmin, čija je ukupna dužina 18 km sa mostom preko reke Save i predstavlja deo projekta izgradnje auto-puta Beograd–Sarajevo. Predviđeno je da buduća saobraćajnica prolazi kroz naselje Kuzmin sve do postojećeg graničnog prelaza kod Sremske Rače, gde će biti izgrađen most preko reke Save u dužini od 1327 m. Pored izgradnje mosta preko reke Save, projektom je predviđena izgradnja mosta preko reke Bosut, kao i petlje Bosut i petlje Kuzmin koja predstavlja vezu auto-puta Beograd–Šid sa auto-putem Kuzmin – Sremska Rača. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu