MOMIROVIĆ: U narednih godinu dana obezbedićemo pijaću vodu u Kikindi

Novosti online

12. 10. 2022. u 15:25

URADIĆEMO sve da ovaj projekat koji se tiče prečišćavanja, pa i proizvodnje vode bude zaokružen i doveden do kraja, kako bi sledeći oktobar građani Kikinde dobili kvalitetnu pijaću vodu, izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović nakon obilaska radova na izgradnji fabrike za prečišćavanje vode za piće u Kikindi.

МОМИРОВИЋ: У наредних годину дана обезбедићемо пијаћу воду у Кикинди

Foto: Ministarstvo

- U narednih godinu dana obezbedićemo pijaću i čistu vodu, koja je po najvišim standardima Evropske unije i Republike Srbije za sve naše građane u Kikindi. Mi moramo da rešimo višedecenijski problem grada Kikinde, jer ova sirova voda je kompleksna zbog velikog prisustva arsena i bora i ako ne obezbedimo našim građanima u Kikindi kvalitetnu vodu, možemo da izgubimo jedan zamajac koji svaka lokalna samouprava ima kada je reč o investicijama i razvoju - istakao je Momirović.

Ministar Momirović je dodao da je iz tehnološkog ugla ovo jako složen projekat i da su iz tog razloga uključeni najrenomiraniji stručnjaci iz Savezne Republike Nemačke.

- Mi smo u Vladi doneli odluku da kada je ovaj projekat u pitanju maksimalno ubrzamo njegovu realizaciju, kako ni u jednom segmentu ovaj projekat ne bi bio doveden u pitanje -  zaključio je Momirović.

Obilasku radova na izgradnji fabrike za prečišćavanje vode za piće prisustvovao je i gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač, koji je tom prilikom potvrdio da se radovi odvijaju dobrom dinamikom. Dodao je da je siguran da će zajedničkim radom pod budnom kontrolom resornog ministarstva i Vlade Republike Srbije, građani Kikinde dobiti kvalitetnu pijaću vodu u narednih godinu dana.

Izgradnja samog postrojenja i radovi većeg obima su počeli tokom marta 2022. godine. Ugovorena vrednost investicije iznosi 10,2 miliona evra, od čega je 6 miliona evra subvencionisani zajam nemačke razvojne banke KFV, dok je ostatak od 4,2 miliona evra obezbedila Vlada Republike Srbije iz budžetskih sredstava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni