GUGL OTPUŠTA RADNIKE: Ceo jedan tim dobio otkaz, žele jeftiniju radnu snagu

Novosti online

01. 05. 2024. u 13:28

U TALASU otpuštanja koje je Gugl sprovodio proteklih nedelja, kompanija je zatvorila celi američki tim zadužen za Python, javlja HT.

ГУГЛ ОТПУШТА РАДНИКЕ: Цео један тим добио отказ, желе јефтинију радну снагу

Foto Shutterstock

Odluka je donesena u sklopu strategije smanjenja troškova, što zapravo znači zapošljavanje radnika izvan Sjedinjenih Američkih Država, po povoljnijim cenama.

Prema izveštaju, Gugl planira oformiti novi tim u Minhenu, koji će preuzeti dužnosti američkog tima, ali po znatno nižoj ceni.

Otpušteni članovi tima izrazili su duboko razočaranje, navodeći da su neki od njih proveli dve decenije u kompaniji, opisujući svoje radno mesto kao "najbolji posao ikada".

Tim koji je otpušten imao je manje od deset članova i bio je odgovoran za većinu Guglovih projekata povezanih s Pythonom, uključujući stabilnost programskog jezika unutar kompanije, ažuriranje hiljade paketa trećih strana i razvoj sistema za proveru tipa.

Osim programera Pythona, Gugl je prethodno otpustio radnike iz svojih odeljenja za nekretnine i finansije, dok je finansijska direktorka Ruth Porath u e-poruci zaposlenima naglasila da kompanija "nastavlja sa širim restrukturiranjem", fokusirajući se na lokacije poput Bangalorea u Meksiku City i Dublin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ TAJNO U URGENTNOM CENTRU: Ovo su rezultati pregleda posle udarca flašom u glavu!