EKONOMSKA KONTRAOFANZIVA: Putin produžio dekret koji uključuje embargo na hranu

Novosti online

11. 10. 2022. u 15:20

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin potpisao je dekret kojim se do 2023. produžava ukaz iz 2014. o antisankcijama koje uključuju embargo na hranu.

ЕКОНОМСКА КОНТРАОФАНЗИВА: Путин продужио декрет који укључује ембарго на храну

Foto: Profimedia

- Produžiti od 1. januara do 31. decembra 2023. godine dejstvo određenih posebnih ekonomskih mera predviđenih Ukazom predsednika Ruske Federacije od 6. avgusta 2014. broj 560 "O primeni određenih posebnih ekonomskih mera u cilju obezbeđivanja bezbednosti Ruske Federacije - navodi se u saopštenju, a dokument je objavljen u utorak na zvaničnom internet portalu pravnih informacija.


Podsetimo, ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je 6. avgusta 2014. ukaz "O primeni određenih posebnih ekonomskih mera u cilju obezbeđenja bezbednosti Ruske Federacije".

Ruska vlada je sutradan, na osnovu tog dokumenta, uvela zabranu uvoza iz Sjedinjenih Država, Evropske unije, Norveške, Australije i Kanade na niz mesnih i mlečnih proizvoda, ribe, povrća i voća.

Kasnije, 13. avgusta 2015. godine, Vlada Ruske Federacije je dodala Albaniju, Crnu Goru, Island, Lihtenštajn i Ukrajinu na listu zemalja za koje postoji zabrana uvoza poljoprivrednih proizvoda, sirovina i hrane u Rusiju.


BONUS VIDEO: KARAĐORĐEVO ZVONO ODJEKUJE 210 GODINA: Vožd ga je darovao da bi objavilo slobodu narodu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)