NORD STRIM AG POTVRDIO: Sanirano curenje gasa na Severnom toku 1

Tanjug

04. 10. 2022. u 21:54

PRITISAK u obe linije gasovoda Severni tok 1 stabilizovao se od 3. oktobra, saopštila je danas operater Nord strim AG.

НОРД СТРИМ АГ ПОТВРДИО: Санирано цурење гаса на Северном току 1

Foto AP

Kompanija je navela da nije u mogućnosti da izvrši inspekciju oštećenih delova gasovoda zbog nedostatka prethodno traženih neophodnih dozvola, prenosi Rojters.

Ruska kompanija Gasprom takođe je saopštila u ponedeljak da se stabilizovao pritisak u gasovodima Severni tok i da je prestalo curenje gasa iz oštećenih mesta na gasovodima.

- Pritisak u liniji A Severnog toka 2 i u obe linije Severnog toka 1 stabilizovao se nakon prekida, curenje gasa je prestalo - saopštio je Gasprom, a preneo TAS S.

Prošlog meseca otkrivena su ukupno četiri curenja na gasovodima Severni tok 1 i 2 u Baltičkom moru u blizini Danske i Švedske, prenele su svedske agencije.

Za oštećenja na gasovodima Severni tok 1 i Severni tok 2 Rusija je okrivila Zapad, dok države članice EU veruju da je reč o sabotaži.

BONUS VIDEO: 

PRE 65 GODINA POČELA JE SVEMIRSKA TRKA: Misija „Sputnjika 1“

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

VLADIKA PETAR II Petrović NJegoš bio je i ostao upamćen kao vrlo harizmatična ličnost, markantni vladar, ali i duboko prosvetljena misaona figura o čemu svedoče njegova znamenita književna dela. Iako su u usmenoj tradiciji i pisanoj istoriji njegov lik i delo opšte poznati, neki bitni detalji iz njegovog života slabo su poznati.

08. 12. 2022. u 18:51

Komentari (0)

POČELA OKUPACIJA SEVERA KOSOVA I METOHIJE: Kurti poslao više od 300 specijalaca na sever; Beograd ima odgovor