EKONOMSKA POMOĆ NIJE DOVOLJNA: Polovina građana Nemačke nezadovoljna merama Vlade

Novosti Onlajn

10. 09. 2022. u 10:28

NOVA mere koje je nemačka vlada predložila za rasterećenje građana zbog poskupljenja nisu dovoljne. Zbog energetske krize 35 odsto ljudi u Nemačkoj je zabrinuto, a 12 odsto veoma zabrinuto. Dosadašnja i buduća poskupljenja i moguće nestašice nisu razlog za veliku brigu kod 39 odsto građana, dok je 13 odsto reklo da ne brine uopšte.

ЕКОНОМСКА ПОМОЋ НИЈЕ ДОВОЉНА: Половина грађана Немачке незадовољна мерама Владе

Foto: Epa

Da su mere nedovoljne za građane sa nižim primanjima kazalo je 68 odsto anketiranih.

S druge strane, oko trećine, 36 odsto, navelo je da je zadovoljno, a pet odsto čak da su mere preterane, piše BizB92.

Bojazni su najveće među pristalicama krajnje desne Alternative za Nemačku, dok su birači Zelenih, jedne od tri vladajuće stranke, najopušteniji.

Olakšice koje je vlada obećala su generalno dobre, navelo je 57 odsto učesnika ankete koju je sproveo institut JuGav (YouGov). Sasvim drugačije misli 31 odsto, dok se 12 odsto nije izjasnilo.

Treći paket mera vredi oko 65 milijardi evra, saopštila je vladajuća koalicija u nedelju. U olakšice spadaju, na primer, jednokratne isplate penzionerima i studentima i ograničenje cena energenata za osnovne potrebe.

Vladajuće partije predlažu i nove olakšice za javni prevoz, posle privremenog uvođenja mesečne karte od devet evra tokom leta. Sada su za mesečnu pretplatu između 49 i 69 evra pod uslovom da u finansiranju učestvuju i pokrajine.

BONUS VIDEO: Elizabeta druga preminula u 97. godini u zamku Barmoral

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu