NAJSLAĐI DEO USKRŠNJE TRPEZE: Zeka torta
Ako ste izabrali tehniku farbanja jaja, kao i to šta ćete poslužiti za uskršnji ručak, vreme je da izaberete i tortu.
Printscreen/YT/Sprinkle Bakes
Naš predlog je ova preslatka kokos torta u obliku zeca za koju će vam biti potrebno malo vremena i strpljenja, ali krajnji rezulat će svakoga oduševiti.
Sastojci:
- Za patišpanj:
- 200 g šećera
- 115 g neslanog putera
- 2 jajeta
- 1 kašika ekstrakta vanile
- 1/4 kašičice ekstrakta badema
- prstohvat soli
- 2 kašičice praška za pecivo
- prstohvat sode bikarbone
- 200 g brašna
- 230 g kisele pavlake
- Za uši:
- 90 g bele čokolade
- 60 g roze bombona
- jestive roze šljokice
- šećerni sirup
- kokos
- Za fil:
- 115 g neslanog putera
- 450 g šećera
- 300 ml slatke pavlake
- 1/2 kašičice ekstrakta kokosa
- 1/4 kašičice ekstrakta badema
- 2 crne bombone
- kokos
Priprema:
Napravite patišpanj
Umutite puter sobne temperautre i šećer, pa postepeno dodajte jaja i sve dobro sjedinite mikserom. Zatim sipajte vanilu, badem, so, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. Na kraju postepeno dodajte prosejano brašno i mutite i onda dodajte pavlaku. Sve lepo sjedinite mikserom. Dobijeno testo sipajte u pleh koji ste premazali uljem i obložili pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°S oko 35 minuta, pa izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi nekih 10 minuta.
Napravite uši
Na debljem kartonu isecite zečije uši, pa ih stavite na pleh obložen pek papirom. Sipajte preko kartona belu čokoladu, pa stavite u zamrzivač da se stegne. Pomoću čačkalice nežno odlepite uši od bele čokolade od kartona. Istopite bombone roze boje i unutar ušiju napravite ovalni oblik. Popunite istopljenim bombonama, pa pospite jestivim šljokicama. Ostavite u zamrzivaču još 15 minuta. Beli deo ušiju premažite šećernim sirupom i pospite kokosom. Ostavite da se stegne nekih pola sata.
Napravite fil
Umutite puter i šećer, pa sipajte slatku pavalku. Sve dobro sjedinite mikserom, pa sipajte badem i kokos. Ponovo umutite.
Sastavite tortu
(Stvarukusa/mondo)
Preporučujemo
SLANI ROLAT SA MAKOM: Savršeno predjelo za vaskršnju prazničnu trpezu
02. 05. 2024. u 15:00
U SUSRET VASKRSU: Kako da savršeno skuvate jaje - Ovaj trik uvek upali
02. 05. 2024. u 09:00
NEODOLjIVA SALATA OD PIRINČA I ŠUNKE: Praznična trpeza ne može proći bez nje
02. 05. 2024. u 11:10
"TA KUĆA JE STVARNO UKLETA" Majci i ocu prerezao grkljan, pa sebi isekao vene: Novi detalji porodične tragedije u Čačku
PRVI rezultati istrage tragedije koja je otkrivena u subotu ujutru u porodičnoj kući u blizini „Slobodine“ raskrsnice u Čačku, govore da je Vladimir Čarapić (47) nožem preklao vrat svojoj majci Mili (72), a potom i svom ocu Neđu (79). Zatim je sebi istim sečivom naneo više uboda po grudima i stomaku, a na kraju je prerezao vene leve ruke i tako na smrt iskrvario.
07. 12. 2025. u 13:36
NOVO REŠENjE ZA UKRAJINU: Evropa pravi plan u slučaju da se SAD povuku iz konflikta
EVROPSKE diplomate pripremaju scenario podrške Ukrajini u slučaju povlačenja SAD iz konflikta, prenosi Blumberg, pozivajući se na izvore.
07. 12. 2025. u 13:19
Završio glumu, pa radio na mešalici, rat ga udaljio od ljubavi - životni put Jova Maksića
DETINjSTVO glumca Jova Maksića oblikovalo se u maloj seoskoj sredini podno Dinare, u selu Plavno kod Knina, gde je porodica živela zbog očevog svešteničkog službovanja. Rani period života opisuje kao vreme potpune slobode i radosti, kada je gotovo čitavo selo bilo prostor za igru i maštarije. U takvoj atmosferi formirala se njegova emotivna struktura — vezanost za zajednicu, toplina porodičnih odnosa i zahvalnost za jednostavne stvari.
07. 12. 2025. u 11:41
Komentari (0)