DODATNI POPUSTI ZA ŠTEDNJU STRUJE: Država poziva ljude da štednjom zarade novac

Novosti online

10. 09. 2022. u 09:35

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić danas je u Palati Srbija predsedavao sednicom Saveta za nacionalnu bezbednost.

ДОДАТНИ ПОПУСТИ ЗА ШТЕДЊУ СТРУЈЕ: Држава позива људе да штедњом зараде новац

Foto M. Anđela

Na sednici je bilo reči o situacija na Kosovu i Metohiji, održavanju "Evroprajda 2022" i sajber-bezbednost u energetskom sektor.

 

Vučić je istkao da država za grejanje neće morati da brine, a oni koji smanje potrošnju struje dobiće i dodatni popust.

- Svi oni koji smanje potrošnju električne energije 5 - 20 odsto, dobiće dodatni popust od 10 odsto na iznos računa koji obračunava potrošnju i mrežarinu. Tražiću da to bude popust od 15 odsto.  Oni koji imaju smanjenje potrošnje preko 30 odsto, oni će imati 30 posto popust na račune. Time će EPS da izgubi deo prihoda, koje će država da nadoknadi, jer trošimo ogroman novac na uvoz električne energije - kazao je predsednik.


Vučić je objasnio kako bi trebalo ovaj model od oktobra da funkcioniše i da će jedini parametar koji će se gledati biti potrošnja u aktuelnom mesecu u odnosu na potrošnju u istom tom mesecu 2021. godine.


Tekstualni preno uživo možete pratiti na portalu "Novosti".

BONUS VIDEO: Narod čeka Vučića u Požarevcu

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (88)