MEDVEDEV: Rusija ne želi da zatvara gas Evropi, ali...

Novosti online

26. 08. 2022. u 21:53

RUSIJA ne želi da zatvara gas Evropi, decenijama ga isporučuje, ali je Evropa ušla u tok američke politike. Ako Nemačka želi da kupi tečni prirodni gas u Kanadi, iako je to skuplje od gasa iz Rusije, neka kupuje, izjavio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

МЕДВЕДЕВ: Русија не жели да затвара гас Европи, али...

Foto: Shutterstock

- Mi ništa ne želimo da blokiramo. Mi smo decenijama isporučivali gas u Evropu. Evropa je bila zadovoljna i mi smo bili zadovoljni. To znači da bi odnosi trebalo da budu pragmatični. Međutim, ona je sada ušla u tok američke politike - rekao je Medvedev u intervjuu francuskoj televiziji LCI.

On je podsetio na predlog SAD koji je nastao dok je Donald Tramp bio američki predsednik da se Evropljani snabdevaju tečnim prirodnim gasom.

- To je veoma skupo i skoro da je nerealno. Međutim, Evropa je sebe dovela do takve pozicije da ozbiljno razmatra tu varijantu. Gas koji se transportuje gasovodom je mnogo jeftiniji, a tečni prirodni gas je veoma skup - istakao je Medvedev.

Foto: AP Photo / RIA Novosti Kremlin, Mikhail Klimentyev, Presidential Press Service

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije je zaključio da je nemački kancelar Olaf Šolc otišao u Kanadu kako bi se dogovorio o isporukama tečnog prirodnog gasa, motivišući tako svoju želju time da je bolje kupiti gas u demokratskoj, bliskoj zemlji nego u Rusiji.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)