OBJAVLJENE NOVE CENE GORIVA: Evo koliko će narednih 7 dana koštati dizel i benzin

J.Ć.

19. 08. 2022. u 14:31

Ministarstvo trgovine je objavilo nove cene goriva. Evrodizel će se od danas od 15 časova prodavati po ceni od najviše 210,50 dinara za litar, a motorni benzin evropremijum BMB 95 za najviše 180 dinara za litar. To praktično znači da je dizel narednih nedelju dana skuplji 3,5 dinara po litri.

ОБЈАВЉЕНЕ НОВЕ ЦЕНЕ ГОРИВА: Ево колико ће наредних 7 дана коштати дизел и бензин

Foto: Tanjug

Prethodne nedelje evrodizel je koštao najviše 207 dinara, a motorni evropremijum BMB 95 za najviše 180 dinara za litar

Maksimalna cena evro dizela prethodne nedelje bila je 209 dinara, a maksimalna cena benzina evro premijum BMB 95 biće 184 dinara.

Zabrana izvoza dizela

Vlada Srbije donela je na sednici izmenjenu odluka o privremenoj zabrani izvoza evro dizela EN 590, kojom se zabrana produžava za još sedam dana.

- Donošenjem ove mere sprečiće se moguće štete po privredu i građane, s obzirom na to da energetska kriza na svetskom tržištu i dalje prouzrokuje pretnju od nastanka kritične nestašice ove robe bitne za građane Srbije, navedeno je na sajtu Vlade.

Barel nafte jeftiniji

Barel nafte na svetskom tržištu inače, već neko vreme sve je jeftiniji. Cena je pre par dana došla na nivo od 92 dolara. Jutros se barelom trguje po ceni od 95 dolara na londonskom tržištu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

TRPEO NESNOSNE BOLOVE: Muškarac pokazao šta je dva meseca nosio u telu - slika je obišla svet (FOTO)