VUČIĆ OTKRIO: Novi avion će nositi ime po našem velikom naučniku Mihajlu Pupinu

Novosti online

16. 07. 2022. u 08:38

KINESKA aviokompanija Hajnan erlajns jutros je, posle četiri godine, obnovila redovne direktne letove na relaciji od Pekinga do Beograda, a sletanju prvog aviona na aerodrom Nikola Tesla prisustvovao je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

ВУЧИЋ ОТКРИО: Нови авион ће носити име по нашем великом научнику Михајлу Пупину

Foto: Arhiva „Novosti”

Predsednik je otkrio da će novi avion nositi ime po našem veliku naučniku Mihajlu Pupinu.

- Pupin će spajati Srbiju sa istokom - kazao je Vučić.

Dočeku aviona prisustvuju i ministri finasija Siniša Mali i graađevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, direktor kompanije Vansi Srbije Fransoa Berizo, direktor Er Srbije Jirži Marek, kineska ambasadorka Čen Bo otpravnik poslova ambasade Kine u Beogradu Tjen Išu.

Hajnan erlajns će između glavnih gradova Kine i Srbije saobraćati zasad samo subotom, zbog kovid ograničenja koja još uvek postoje u Kini.

Avion će nakon jedanaestočasovnog leta iz Kine u Beograd dolaziti ujutru oko osam časova, a za Kinu se vraćati u 15 časova istog dana.

Hajnan erlajns je počeo da saobraća od Pekinga do Beograda preko Praga u septembru 2017. godine, ali su letovi obustavljeni krajem 2018. godine.

Er Srbija je ranije saopštila da će uskoro početi da iznajmljuje drugi širokotrupni avion erbas A330 , kako bi započela nove letove ka Aziji i Severnoj Americi, uz razmatranje letova za Peking ili Šangaj.

Većina putnika koji trenutno lete između Srbije i Kine to koriste avione kompanija Katar ervejza, holandskog KLM-a i iranskog Mahan era.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (51)

NOVI SKANDAL U GRUPI ORLOVA: Ovo se ne pamti na Mundijalu