PRIMLJENO 100.000 PRIJAVA: Veliko interesovanje građana za vaučere za odmor u Srbiji

Novosti online

30. 06. 2022. u 17:24

MINISTARKA trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić izjavila je danas da je do sada primljeno 100.000 prijava građana za vaučere za odmor u Srbiji.

ПРИМЉЕНО 100.000 ПРИЈАВА: Велико интересовање грађана за ваучере за одмор у Србији

Foto: V. Ilić

Ona je za RTS rekla da je stohiljadita prijava izdata u pošti u Nišu. Prema njenim rečima, dodatne vaučere u iznosu od 10.000 dinara, do sada je dobilo 13.000 građana Srbije.

Osim za plaćanje smeštaja, vaučeri mogu da se iskoriste i za plaćanje noćenja sa doručkom, pansiona i polupansiona u trajanju od najmanje pet dana.

KAKO DO VAUČERA ZA ODMOR OD 15.000 DINARA?

Prijava se podnosi na šalterima pošte Srbije. Uslov je da prijava bude podneta najkasnije 30 dana pre početka aranžmana, kao i da se potrebna dokumentacija predaje lično.

Vrlo je važno da na licu mesta, svaki prijavljeni korisnik proveri tačnost navedenih podataka, budući da se naknadne reklamacije ne uvažavaju.

Kada je reč o penzionerima, prilikom prijave penzioneri na uvid dostavljaju dokaze o ostvarenom pravu na penziju koji izdaje banka sa teritorije Srbije.

Zaposleni prilikom prijave dostavljaju original potvrde o zaposlenju, kao i o ostvarenoj zaradi ispalćenoj u mesecu pre podnošenja prijave.

Studenti prilažu uz prijavu i potvrdu viokoškolske ustanove o statusu prvog drugog ili trećeg stepena za tekuću školsku godinu.

Osim osnovnih podataka o korisniku, na preuzetom vaučeru će biti naveden i naziv ugostiteljskog objekta, u kome on može i jedino da koristi vaučer.

Ono što je ključno jeste da se vaučer koristi isključivo u ugostiteljskim objektima, izvan mesta prebivališta ili mesta studiranja. Takođe, njime se mogu platiti usluge smeštaja, u šta ne spadaju i usluge hrane, pića zdravstvene i druge usluge.

Pravo na vaučere za letovanje u Srbiji imaju:

  •     penzioneri
  •     nezaposlena lica, odnosno korisnici posebnih novčanih naknada
  •     zaposleni građani, čija primanja ne prelaze 70.000 dinara
  •     ratni vojni invalidi i civilni invalidi
  •     poljoprivrednici
  •     studenti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

MIŠIĆ NA BREGALNICI: Kako je albanska pobuna penzionisala Žuću