OD DANAS PO VAUČER OD 15.000 DINARA! Evo kako da se prijavite i koji su uslovi

E. B. T.

27. 06. 2022. u 07:00

GRAĐANI od danas, u svim poštama u našoj zemlji, mogu da se prijave za vaučer od 15.000 dinara za odmor u Srbiji.

ОД ДАНАС ПО ВАУЧЕР ОД 15.000 ДИНАРА! Ево како да се пријавите и који су услови

Foto Tanjug/ A. Petrović

Oni koji su početkom godine dobili ovu vrstu subvencije od 5.000 dinara, takođe, imaju pravo da apliciraju i dobiće razliku od 10.000 dinara.

Ovo je juče izjavila ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić, ističući da je rok da se iskoriste vaučeri 31. oktobar, uslov minimum pet noćenja i da će ove kupone, kako su "Novosti" već pisale, ukupno moći da iskoristi 300.000 ljudi.

- To je novih 200.000 vaučera u vrednosti od 15.000 dinara, i država je za to obezbedila tri milijarde dinara - precizirala je ministarka.

- Plus građani koji su već iskoristili svoje pravo početkom godine i mogu ponovo da se prijave za razliku od 10.000 dinara. To je dodatnih 100.000 vaučera koji su namenjeni njima, da se ne bi osećali oštećeno. Osim naših građana, pozvala bih i ugostitelje da se prijave. Do sada smo na listi imali više od 2.700 ugostiteljski objekata.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, u subotu je, najavljujući projekat koji je država dugo pripremala, rekao da je cilj da ljudi još više zavole svoju zemlju i da novac ostane u Srbiji. On je pozvao građane da se prijave za ovu subvenciju za odmor i da, kako je istakao, "navale na vaučere i na jezera, planine, banje u svojoj prelepoj Srbiji".

Prema rečima ministarke Matić, svake godine se obara rekord kada je reč o brzini podele vaučera.

- Najtraženije destinacije su banje - navodi ministarka. - Ovo će značiti i građanima, kao i našoj domaćoj turističkoj i ugostiteljskoj industriji.

Vaučeri su, kako ocenjuje, više nego potrebni, a naši građani će imati priliku da posete najpopularnije destinacije, poput Vrnjačke Banje, Sokobanje, Kopaonika i Zlatibora. Ona je podsetila da je za 10 dana u januaru podignuto 100.000 vaučera. Prema njenim rečima, očekuje se ogroman odziv i sada.

- Kao što je predsednik Vučić obećao i Ministarstvo finansija je pokazalo da država misli na svoje građane, a vaučeri dolaze upravo u sezoni kada svi razmišljamo gde bismo mogli da provedemo odmor - kazala je Matićeva. - Prošla godina je bila rekordna kada je reč o domaćem turizmu.

Tatjana Matić, Foto Tanjug

Ona je istakla da je lane ostvaren najveći devizni prihod u istoriji ovog sektora, a da se ove godine očekuje još veći. U vreme kovida, koji je posebno pogodio i ovaj sektor, kako navodi, Vlada je imala dobre i izbalansirane mere koje su bile usmerene na podršku turizmu i ugostiteljstvu, što je dalo rezultate.

- Isti trend se nastavlja, a do sada smo ostvarili više od 5,5 miliona noćenja u Srbiji, i imamo rast broja dolazaka stranih turista iznad 150 odsto - navela je Matićeva, precizirajući da je Srbija postala regionalno najtraženija destinacija, kao i da je interesantna i u svetskim okvirima.

Foto A. Stojanović

POTREBNA I REZERVACIJA

PRAVO na vaučere imaju penzioneri, nezaposleni, studenti, građani koji zarađuju manje od 70.000 dinara. Za ovu subvenciju mogu da se prijave i svi koji ostvaruju pravo na tuđu negu i pomoć, socijalnu zaštitu, kao i oni koji imaju registrovana poljoprivredna gazdinstva...

Građanima, koji žele da se prijave za vaučer, potrebna je i rezervacija kod ugostitelja kod kojeg žele da provedu odmor.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

SNAŽNO POJAČANJE ZA VOJSKU SRBIJE: Stigli helikopteri sa Kipra; Vučić najavio - Šest Mi-35P biće modernizovano do januara (FOTO)

SNAŽNO POJAČANjE ZA VOJSKU SRBIJE: Stigli helikopteri sa Kipra; Vučić najavio - Šest Mi-35P biće modernizovano do januara (FOTO)

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić istakao je juče, na vojnom aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" u Batajnici, da su novonabavljena sredstva naoružanja i vojne opreme ogromno pojačanje za Vojsku Srbije i najavio da će šest borbenih helikoptera Mi-35P biti modernizovano i upotrebljivo već krajem januara 2024. godine.

24. 11. 2023. u 08:20

Komentari (1)

POTPUNO DRUGAČIJA PROFESIJA: Mnogi se iznenade kada čuju šta je STUDIRALA Danica Maksimović