PRVI SASTANAK RADNE GRUPE DANAS U VLADI: Za rad u inostranstvu do sada se prijavilo 30 radnika Fijata

Novosti online

09. 06. 2022. u 14:03

PRVI sastanak radne grupe koja traži rešenje za radnike koji će ostati bez posla u "Fijatovoj" fabrici u Kragujevcu biće održan u Vladi Srbije.

ПРВИ САСТАНАК РАДНЕ ГРУПЕ ДАНАС У ВЛАДИ: За рад у иностранству до сада се пријавило 30 радника Фијата

Foto: Tanjug

Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić naveo je da se za rad u inostranstvu do sada prijavilo 30 radnika.

Sastanak, sa početkom u 13 časova, održava se u Vladi Srbije, potvrdio je za RTS Zoran Miljković, član pregovaračkog tima.

Radnu grupu, čije je formiranje dogovoreno na sastanku premijerke Ane Brnabić sa predstavnicima sindikata i radnika, koji je u utorak održan u Kragujevcu, čine - pregovarački tim iz fabrike, predstavnici ministarstava privrede i rada, Razvojne agencije Srbije i kabineta premijerke.

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić izjavila je da Vlada Republike Srbije intenzivno pregovara sa predstavnicima radnika, sindikata i menadžmentom kompanije "Stelantis" kako bi se našlo najbolje moguće rešenje za sve zaposlene u kragujevačkoj fabrici automobila.

- Ono što je bitno sa aspekta Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja da se poštuju zakoni kada je u pitanju poslovanje na području naše zemlje i to nam je prevashodni cilj. Kada se završi ovaj period i pregovaranja i iskazivanja zainteresovanosti za rad u inostranstvu, onda ćemo imati neke jasnije smernice - navela je ministarka.

Nastavljano je izjašnjavanje zaposlenih o odlasku u inostranstvu koje će trajati do 15. juna.

- Juče se prijavilo 30 ljudi, međutim, to je svakako velika odluka i verujem da je potrebno neko vreme da se o tome razmisli. Rok je do 15. juna i tada ćemo napraviti presek i znati tačno koliko ljudi želi da ode da radi u inostranstvo i da prihvati one uslove koji su poboljšani prošli put prilikom pregovora - navodi gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)