ZEMLjE Evropske unije su jednoglasne u tome da nastave da plaćaju isporuke ruskog gasa na osnovu ugovora u evrima, izjavila je ministarka ekologije Francuske Barbara Pompili.

Komentari (8)

Rajko

02.05.2022. 17:51

Pa plaćajte gas u evrima i dolarima... Možete Americi, Kataru, Norveškoj... niko Vam ne brani, ali Rusiji ćete morati u rubljama. Ili ćete ruski gas plaćati u rubljama ili ga neće biti, kao u slučaju Bugarske i Poljske. Jadno je samo što ove dve države i dalje kupuju ruski gas samo ne od Rusije direktno, nego od Nemačke reverzibilno, što je tek jadno. Ako ne želite i ako vam ne treba ruski gas, jednostavno nemojte da ga kupujete. Prosto brate, ovako samo pravite pravite od sebe klovnove...

buki

02.05.2022. 21:23

Pa i plaćate u evrima, samo što ih uplaćujete u rusku banku koja evre pretvara u rublje. Šta EU gubi, osim što evri ne idu u njihove banke koje su već ukrale ruskih 300 milijardi evra? Oćete gas džabe i da ga plaćate kobajagi? E pa to nema više ni kod babe, a kod Putina sigurno neće proći.

Gost

03.05.2022. 01:44

Pa cekaj, oni ga tehnicki ni ne placaju u dolarima i evrima jer su rusima zamrzli dolare i evre. To je isto kao kad dodjes da kupis nesto, bacis pare u kutiju i zakljucas je i ne das kljuc i kazes, evo ja sam tebi platio sad ti meni daj ono sto hocu.

nikola

03.05.2022. 09:09

Rusija ne dozvoljava da se plaća u bilo kojoj valuti, osim Rubljama? Kad se može vama, evo sad da vidite da se može i njima! Pa da vidimo dokle ćemo stići?

Mrki

04.05.2022. 08:53

Cuj, jednostrani potezi, blokirali ste i pokrali svu rusku imovinu i to nije jednostrano. Ja bih vama zavrnuo pipu pa kupujte gdje vas je volja.