MINISTARSTVO SAOPŠTILO CENE GORIVA: Važiće do sledećeg petka

Novosti online

21. 04. 2022. u 13:54

DANAS od 15 sati, litar evrodizela koštaće najviše 196,30 dinara, a benzina BMB 95 premium 174,10 dinara, objavilo je danas Ministarstvo trgovine.

МИНИСТАРСТВО САОПШТИЛО ЦЕНЕ ГОРИВА: Важиће до следећег петка

Foto: Shutterstock/Ilustracija

To znači da cene ovih derivata nisu promenjene u odnosu na prethodnih sedam dana, i ostaće na istom nivou u narednih sedam dana.

Za poljoprivrednike na pumpama NIS ostala je ista cena od 179 dinara za evrodizel, a dozvoljeno im je i da 60 litara sipaju u kanister.

Podsetimo, iako je prema Uredbi o ograničenju visine cena derivata nafte, koja će biti na snazi do 30. aprila, predviđeno da se usklađivanje cena evrodizela i benzina BMB 95 objavljuje petkom, istim aktom je takođe propisano i da će se u slučajevima kada je petak državni ili verski praznik koji se praznuje, prosečna veleprodajna cena derivata nafte obračunavati, a najviša maloprodajna objavljivati dan ranije.

Budući da proslava uskršnjih praznika u Srbiji počinje u petak, 22. aprila, zbog toga su nove cene goriva objavljene danas i važiće u narednih sedam dana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)