MORE NA POPUSTIMA I DO 30 PROCENATA: Matić - Srbija ostaje atraktivna, moderna, uzbudljiva destinacija

E. R.

24. 03. 2022. u 08:21

NA "Beogradskom sajmu" juče je otvoren 43. Međunarodni sajam turizma, koji će trajati do 27. marta.

МОРЕ НА ПОПУСТИМА И ДО 30 ПРОЦЕНАТА: Матић - Србија остаје атрактивна, модерна, узбудљива дестинација

Foto Tanjug

 U okviru njega biće održane još dve manifestacije - 12. Međunarodni sajam vina "Beovajn" 25. i 26. marta i 17. Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme "Horeca-oprema" od 24 do 27. marta.

Otvarajući sajam, ministarka turizma Tatjana Matić istakla je zadovoljstvo što se sajam održava uprkos tome što svet nije ni miran ni stabilan. Kako je kazala, Srbija će i dalje ostati atraktivna, moderna, uzbudljiva turistička destinacija, a domaći turizam će nastaviti da se razvija.

- Rat u Ukrajini će se svakako odraziti i na turizam, ali verujemo da će opstati uprkos svemu, jer ovo je veoma prilagodljiva industrija - izjavila je Matićeva.

Direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović je rekla da se domaći turizam na ovom sajmu promoviše pod novim brendom "Srbija doživi", što je, prema njenim rečima, pravi naziv, budući da turizam jeste doživljaj.

Svečanom otvaranju prisustvovao je i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić. On je naveo da će Beograd od 24. do 27. marta biti centar dešavanja i da će glavni grad na sajmu prezentovati svoju raznolikost.

Na otvaranju su bili ambasadori, ministar za ekonomski razvoj Crne Gore Jakov Milatović, kao i ministarka trgovine i turizma Republike Srpske Suzana Gašić, ali i šef Predstavništva Republike Srpske u Beogradu Mlađen Cicović.

Slogan ovogodišnje manifestacije je "Između planina i mora". Uz domaće turističke organizacije, svoju ponudu predstaviće i turističke agencije. Očekuje se da će tokom trajanja sajma agencije putnicima ponuditi popuste i do 30 odsto za uplaćene aranžmane.

SVE LEPOTE KOSOVA I METOHIJE

KANCELARIJA za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije i ove godine predstaviće turističku ponudu gradova i opština sa KiM.

Nastup na sajmu je organizovan pod sloganom "Doživi Kosovo i Metohiju", u okviru koga će svoje turističke ponude predstaviti - Štrpce, Zvečan, Kosovska Mitrovica, Zubin Potok, Leposavić, Grad Priština i više opština iz Kosovskog Pomoravlja.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju biće prisutna i na 12. Međunarodnom sajmu vina, koji se takođe održava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)