BAJATOVIĆ O GASNOJ KRIZI: Srbija ima dovoljno gasa i neće poskupeti do 31.maja!

Novosti online

12. 03. 2022. u 18:20

PRVI čovek Srbijagasa, koji je veoma dobro upućen gasnu problematiku na kojoj je nedavno i doktorirao, nedavno je izjavio da su već otpočeli pregovori sa Gaspromom oko novog gasnog aranžmana posle 31. maja ove godine, kada ističe šestomesečni ugovor!

БАЈАТОВИЋ О ГАСНОЈ КРИЗИ: Србија има довољно гаса и неће поскупети до 31.маја!

J.J.Baljak

Bajatović je ubeđen da ćemo i dalje imati posebnu privilegiju kada je u pitanju kupovina ruskog prirodnog gasa i da ćemo imati i ubuduće veoma povoljnu cenu, a koja će biti bar 40 odsto niža od one koja bude tada na svetskoj berzi.

Naravno pitanje svih pitanja je, kolika će biti tada cena ruskog gasa na svetskoj berzi, jer ova trenutna cena je toliko visoka da će bukvalno ugušiti sve evropske privrede, koje odavno ne mogu da funkcionišu bez ovog energenta. Nameće se i pitanje, koja je to cena koja bi zadovoljila potrebe srpske privrede, jer trenutno je mala vajda i za nas, ako cena gasa na svetskoj berzi ostane i za leto viša recimo od 2.000 dolara za hiljadu kubnih metara!?!

Direktor Srbijagasa Dušan Bajatović izjavio je nedavno da Srbija ima dovoljno gasa i da on neće poskupeti do 31. maja zbog ugovora koji imamo.

Bajatović je za Prvu TV rekao da, kada je reč o energentima, nema razloga za brigu i da država odlično radi svoj posao.

Govoreći o tome ko će platiti razliku u ceni, Bajatović je rekao da će deo platiti država, a ostatak Srbijagas.

Naglasio je, da neće biti ugroženi ni građani, ni privreda i naveo da je skladište u Banatskom dvoru napunjeno, kao i da u njemu ima 120 miliona metara kubnih gasa u našem delu i 165 miliona u ruskom delu. Bajatović je rekao da Srbija, uz supstituciju mazuta, ne bi trebalo da ima problema sa gasom do leta.

(embargo.rs)

BONUS VIDEO - DAN KADA JE KONAČNO ZATVOREN ČERNOBILj: Posledice nuklearne katastrofe trajaće 24.000 godina

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)