REŠAVANJE VELIKOG BROJA SPOROVA: Udruženje banaka Srbije sa delegacijom Advokatske komore Srbije

Novosti online

30. 12. 2021. u 12:38

UDRUŽENjE banaka Srbije, na zahtev Advokatske komore Srbije, 28. decembra primilo je njihovu delegaciju koja je predstavila svoje predloge za rešavanje velikog broja sporova za poništaj odredbe o naknadama za bankarske usluge u ugovorima o kreditu.

РЕШАВАЊЕ ВЕЛИКОГ БРОЈА СПОРОВА: Удружење банака Србије са делегацијом Адвокатске коморе Србије

Foto Novosti

- Bankarski sektor je i ovaj put pokazao spremnost na razmenu mišljenja, koliko god da su ta mišljenja međusobno udaljena, u cilju rešavanja problema na koji UBS ukazuje poslednjih godina. Zbog raznih medijskih napisa i interpretacija ističemo da se nije radilo o započinjanju bilo kakvih pregovora - saopšteno je iz Udruženja banaka Srbije.

- Podsećamo da su, nakon dopune stava Vrhovnog kasacionog suda, sve banke pozvale građane da se odreknu podnetih tužbenih zahteva do 31. decembra ove godine, kao i da će se u tim slučajevima banke odreći prava na naplatu svojih troškova. Ističemo da su banke spremne da razmotre i zahteve koji stignu i nakon tog datuma, a sve u cilju rešavanja problema sa kojim se sistem suočava. Kao i do sada, UBS će ostati otvoren za razmenu mišljenja, uz poštovanje vladavine prava - zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)