VUČIĆ NAJAVIO: Za Kragujevac do 2025. godine milijardu evra

Tanjug

06. 12. 2021. u 13:28

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da bi u Kragujevac do 2025. godine trebalo da se uloži milijardu evra, čime će taj grad postati gravitacioni centar centralne Srbije i Šumadije.

ВУЧИЋ НАЈАВИО: За Крагујевац до 2025. године милијарду евра

Foto: Tanjug

Vučić je najavio da će uskoro doći u Kragujevac, kako bi predočio ceo plan za razvoj tog grada i Šumadije, navodeći da ima mnogo ideja i da će građani biti zadovoljni.

On je rekao da će u obilaznicu oko Kragujevca biti uloženo minimalno 155 do 200 miliona evra, čime će taj grad biti spojen sa koridorima 10 i 11, sa Čačkom i sa Kraljevom.

Naveo je da će za kanalizaciju i prečistače otpadnih voda biti izdvojeno 308 miliona evra, i da je to suština zaštite životne sredine u koju nije ulagano 70 godina.

Rekao je da je to već preko 500 miliona evra, a ako se bude radila TE-TO (Termoelektrana-toplana) za koju je procena 250 miliona evra, to će sa Data centrom od 55 miliona evra dostići 800 miliona evra.

Vučić je rekao i da predstoji analiza rada "Zastava oružja", kao i svega drugog što će se raditi u budućnosti.

- Biće milijarda za Kragujevac do 2025. godine. To su ulaganja kakva nikada nisu imali, a neće imati problema ni sa zagađenjem - ukazao je Vučić.

- Kada raširite tu mrežu, nema ko neće videti boljitak u Kragujevcu. Kragujevac će uz Čačak postati gravitacioni centar centralne Srbije, kao što je Niš za jug i jugoistok Srbije - naveo je Vučić.

On je rekao da su to dobre vesti, kao i da tome treba dodati železnicu, auto-put Karađorđe, kao i druge stvari koje će dobiti Šumadija i Šumadijski okrug.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (27)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)