VUČIĆ NA EXPO 2020: Srbija mora da bude svet, Beograd mora da bude svet, treba zemlju da guramo napred!

D.Stojaković

01. 10. 2021. u 15:02 >> 17:30

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić otvorio je srpski paviljon na EXPO 2020.

ВУЧИЋ НА EXPO 2020: Србија мора да буде свет, Београд мора да буде свет, треба земљу да гурамо напред!

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Vučić je, nakon obilaska EXPO 2020 rekao da "Srbija mora da bude svet, Beograd mora da bude svet i da moramo da guramo zemlju napred".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aleksandar Vučić (@avucic)

On je čestitao svima koji su radili na pripremi za svetsku izložbu, gde je dodao da je Srbija pokazala dosta.

- Morate da se širite na istok, moramo da vodimo računa - rekao je Vučić.

Kako je dodao, ovo je način kako Srbija treba da izgleda, i dodao da će Beograd na Vodi biti spektakularan za Novu Godinu.

Predsednik Srbije u obilasku EXPO 2020

Obraćanje Vučića

Predsednik je istakao da je Srbija zainteresovana za globalnu trgovinu, a da se istovremeno trudimo i da razvijamo ostale sektore.

- Želimo da istaknemo koliko je značajno što smo ovde, Srbija želi da podvuče da želi da napreduje u inovacijama i digitalnom napretku. To je jedini način da krenemo u zajedničke poduhvate i smanjimo političke tenzije.

On je naglasio da je na ovoj manifestaciji važno povezivanje sa drugim nacijama i da je "Srbija zahvalna što može da predstavi svoje najnovije poduhvate".

 

- Ovu godinu ćemo završiti sa stopom rasta većom od sedam procenata, ovo je jedan od najboljih rezultata u Evropi. Naša država je nastavila da privlaći veliki broj stranih investicija, po ćemu smo takođe među prvima u Evropi - kaže Vučić.

- Srećni smo što ćemo preko virutuelne realnosti predstaviti sve što Srbija nudi. Nikola Tesla, Milutin Milanković, Lepenski vir... Naša želja je da stavimo Srbiju na mesto najmoćnijih zemalja - nabrojao je Vučić.

Predsednik Vučić stigao je na otvaranje srpskog paviljona.

U naš paviljon u Dubaiju upravo je stigla ministarka Tatjana Matić, koja ga je u društvu predsednika Aleksandra Vučića i otvorila.

 

Profesor Vladimir Crnojević, direktor instituta "Biosens" iz Novog Sada, predstavio je robota koji uz pomoć senzora u zemlji, ali i satelita proverava stanje zemlje, tj. koliko u njoj ima vlage, minerala... 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (12)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove