VUČIĆ NA EXPO 2020: Srbija mora da bude svet, Beograd mora da bude svet, treba zemlju da guramo napred!

D.Stojaković

01. 10. 2021. u 15:02 >> 17:30

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić otvorio je srpski paviljon na EXPO 2020.

ВУЧИЋ НА EXPO 2020: Србија мора да буде свет, Београд мора да буде свет, треба земљу да гурамо напред!

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Vučić je, nakon obilaska EXPO 2020 rekao da "Srbija mora da bude svet, Beograd mora da bude svet i da moramo da guramo zemlju napred".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aleksandar Vučić (@avucic)

On je čestitao svima koji su radili na pripremi za svetsku izložbu, gde je dodao da je Srbija pokazala dosta.

- Morate da se širite na istok, moramo da vodimo računa - rekao je Vučić.

Kako je dodao, ovo je način kako Srbija treba da izgleda, i dodao da će Beograd na Vodi biti spektakularan za Novu Godinu.

Predsednik Srbije u obilasku EXPO 2020

Obraćanje Vučića

Predsednik je istakao da je Srbija zainteresovana za globalnu trgovinu, a da se istovremeno trudimo i da razvijamo ostale sektore.

- Želimo da istaknemo koliko je značajno što smo ovde, Srbija želi da podvuče da želi da napreduje u inovacijama i digitalnom napretku. To je jedini način da krenemo u zajedničke poduhvate i smanjimo političke tenzije.

On je naglasio da je na ovoj manifestaciji važno povezivanje sa drugim nacijama i da je "Srbija zahvalna što može da predstavi svoje najnovije poduhvate".

 

- Ovu godinu ćemo završiti sa stopom rasta većom od sedam procenata, ovo je jedan od najboljih rezultata u Evropi. Naša država je nastavila da privlaći veliki broj stranih investicija, po ćemu smo takođe među prvima u Evropi - kaže Vučić.

- Srećni smo što ćemo preko virutuelne realnosti predstaviti sve što Srbija nudi. Nikola Tesla, Milutin Milanković, Lepenski vir... Naša želja je da stavimo Srbiju na mesto najmoćnijih zemalja - nabrojao je Vučić.

Predsednik Vučić stigao je na otvaranje srpskog paviljona.

U naš paviljon u Dubaiju upravo je stigla ministarka Tatjana Matić, koja ga je u društvu predsednika Aleksandra Vučića i otvorila.

 

Profesor Vladimir Crnojević, direktor instituta "Biosens" iz Novog Sada, predstavio je robota koji uz pomoć senzora u zemlji, ali i satelita proverava stanje zemlje, tj. koliko u njoj ima vlage, minerala... 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (12)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?