NEDIMOVIĆ NA DANIM ŠLJIVE: Jadar pokazatelj da ovo više nije Srbija iz 2014.

Tanjug

27. 08. 2021. u 22:17

MINISTAR poljoprivrede Branislav obišao je danas u Osečini radove na toku reke Jadar i naglasio da sve što je učinjeno potvrđuje da Srbija nije više ona koja ne može da se uhvati u koštac čak i sa najvećim vodostajem.

НЕДИМОВИЋ НА ДАНИМ ШЉИВЕ: Јадар показатељ да ово више није Србија из 2014.

Foto Tanjug

-Ovo više nije ista Srbija kao 2014. godine ili prošle kada smo čekali i molili Boga da nema vode. Sada možemo potpuno radnopravno da se uhvatimo u koštac sa vodom makar bili maksimalni vodostaji", rekao je Nedmiović koji je danas u Osečini otovrio 16. Sajam šljiva.

Nedimović je podsetio kako je bilo prošle godine kada je Jadar kod Jadarske Lešnice pretio da poplavi i naglasio da se danas zahvaljujući svemu učinjenom Jadar i skoro ne vidi.

Svake godine morali smo da razmišljamo da će biti kao prošla ili ne daj Bože 2014. godina, rekao je ministar i naglasio da se zato preko Srbija voda radi ozbiljna zaština na prostoru Osečine.

-I ne samo u Osečini, radimo i brinemo i o njamanjim opštinama, ali i o Valjevu, Pazar je rešen, rešena je gomila gradova i oni mogu da budu potpuno bezbedni, Šabac je završen, ostalo je još malo, rekao je Nedimović.

Država se ove godine pobrinula da se odrade neki radovi na regulaciji Jadra i Lovačke reke, rekao je on.

Direktor Srbija voda Goran Puzović posetio je na to da je 22. juna prošle godine bio poplavljen veći deo Osecenine.

-Vlada je izdvojila 55 miliona dinara i sada izvodimo radove na regulaciji Jadara, odradili smo betonski zid 300 metara, na nizvodnoj deonici uređujemo još nekih 500 metara uređenog korita, imamo i prelaznu deonicu od 1,1 kilometa da izvučemo vodu iz reke i krenuli smo radove na ušću Lovačke reke u Jadar, rekao je on.

Prema rečima Puzovića, to su četiri najrkitičnije deonice u Osečini, koje bi trebalo da budu završene za dva meseca.

Dodao je da očekuje i da se naredne godine sa predsednikom definiše šta su to najkritičnija mesta i tačke i da se obezbedi da ljudi koji ovde vredno rade i žive budu bezbedni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave