ANALIZA CENA POLJOPRIVREDNIH PROIZVODA: Evo u kom gradu se najviše plaća na pijacama

B. Ca.

24. 08. 2021. u 14:00

CENE povrća, voća, mesa, mleka i jaja drastično su se razlikovale od grada do grada i tokom avgusta. Kako je pokazao poslednji Izveštaj Republičkog zavoda za statistiku, u prvoj nedelji ovog meseca, cene na malo poljoprivrednih proizvoda varirale su između prodavnica i pijaca.

АНАЛИЗА ЦЕНА ПОЉОПРИВРЕДНИХ ПРОИЗВОДА: Ево у ком граду се највише плаћа на пијацама

Foto: A. Klisurić

Beograd je na vrhu po cenama dobrog dela hrane, u odnosu na još 16 mesta koja se statistički obrađuju.  

Dok je najjeftiniji krompir u Zaječaru po ceni od 45 dinara, najskuplji kilogram ovog povrća upravo je u prestonici i košta 80 dinara. U glavnom gradu je najviša i cena očišćenih oraha 1500 dinara, a U Zaječaru 600 dinara. 

Kilogram limuna u prestonici košta 250 dinara, a u Nišu 140. Lubenica je u Beogradu 50 dinara, što je dvostruko skuplje nego u Valjevu. Najskuplja jaja od gotovo 19 dinara su u Beogradu, a u Vranju najjeftinija - 10 dinara. 

Najskuplji pasulj prodaje se u Novom Pazaru za 500 dinara, a najpovoljniji u Šapcu, po 199 dinara po kilogramu. Kupus je u Vranju 45, a Pančevu 100 dinara po kilogramu, jabuke u Valjevu 59, a Smederevu 159 dinara. 

Banane u Novom Pazaru koštaju 90, a u Novom Sadu 155 dinara. najviše se isplati kupovina domaćeg sira u Kraljevu - po ceni pod 230 dinara po kilogramu, dok je ovaj mlečni proizvod papren u Novom Pazaru gde košta 590 dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima