Izložba o Nikoli Tesli u Jerusalimu – delegacija Blumfild muzeja u PKS (FOTO)

Novosti Onlajn

07. 09. 2023. u 16:15

DELEGACIJA Muzeja nauke Blumfild iz Jerusalima (Bloomfield Science Museum) posetila je danas Privrednu komoru Srbije (PKS) i sa predstavnicima nacionalne poslovne asocijacije razgovarala o organizaciji izložbe o našem slavnom naučniku Nikoli Tesli, koja je predviđena da se održi u ovoj popularnoj jerusalimskoj ustanovi kulture u leto 2024. godine.

Изложба о Николи Тесли у Јерусалиму – делегација Блумфилд музеја у ПКС (ФОТО)

Foto: PKS

U razgovoru sa Mihailom Vesovićem, direktorom Sektora za strateške analize, usluge i internacionalizaciju PKS ukazano je na važnost logističke podrške i raznovrsnost propratnih sadržaja koji će pratiti ovu četveromesečnu izložbu. 

- Biće to pre svega prilika da se u zemlji startap nacije predstavi srpski inovacioni ekosistem, ali i duhovno nasleđe našeg velikog naučnika. Inicijativa izložbe o Nikoli Tesli potekla je od Ambasade Srbije u Tel-Avivu, koju su podržali Privredna komora Srbije i Ministarstvo spoljnih poslova Izraela. Imajući u vidu globalni uspeh ove izložbe i popularnost Nikole Tesle u Izraelu, nema sumnje da je ovo najpromotivniji događaj za našu zemlju, koji će doprineti dodatnom umrežavanju inovacionih ekosistema, akademskih i naučnih ustanova sa ciljem transfera znanja iz nauke u privredu. Samo muzej domaćin će angažovati ustanove i kompanije iz oblasti energetike i obnovljivih izvora energije - rekao je Aleksandar Nikolić, direktor Predstavništva PKS u Jerusalimu i počasni konzul Srbije u Izraelu.

Foto: PKS

Delegaciju iz Izraela predvodila je zamenica generalnog direktora muzeja, Roni Ben-Haim (Rony Ben-Chaim), a na sastanku u PKS učestvovala je i Ivona Jevtić, direktorka Muzeja Nikola Tesla iz Beograda sa saradnicima.  

Predstavnici Blumfilda i Muzeja Nikola Tesla zahvalili su PKS na dosadašnjoj pomoći i nastavku saradnje po projektu u koji će biti uključeni Ministarstvo prosvete, Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija i Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)