BEOGRAD I IZMIR ZAJEDNO U TURIZMU: Srbija se predstavlja na sajmu EMITT u Istanbulu

V. N.

01. 02. 2023. u 19:00

PREDSTAVNICI turističke privrede Srbije učestvovaće od 8. do 11. februara na Istočnomediteranskoj međunarodnoj izložbi turizma i putovanja EMITT u Istanbulu.

БЕОГРАД И ИЗМИР ЗАЈЕДНО У ТУРИЗМУ: Србија се представља на сајму EMITT у Истанбулу

Srbija se predstavlja na međunarodnoj izložbi turizma i putovanja u Turskoj, Foto PKS

Da je Beograd jedna od najpopularnijih destinacija za turiste iz Turske potvrđuje i činjenica da će se na štandu Turistička organizacija Beograda uz Privrednu komoru Srbije i ove godine na sajmu EMITT okupiti dvadesetak predstavnika turističke privrede naše zemlje uz nekoliko lokalnih turističkih organizacija najatraktivnijih za to tržište.

Otvaranje nove direktne aviolinije između Beograda i Ankare prošle godine, letovi iz Istanbula do Niša i Kraljeva, i najavljene nove linije Beograd-Izmir, jasno ukazuju na značajno unapređenje razvoja turističkog prometa između dve zemlje.

„Nakon uvođenja direktnog leta za Ankaru PKS je organizovala poslovne susrete sa predstavnicima naše turističke privrede i agencijama Ankare, a na isti način ćemo povezati domaće i turske privrednike čim se uvede  let za Izmir. Naša uloga je da pojednostavimo povezivanje poslovne zajednice, dolazak stranih gostiju, i promovišemo domaće turističke proizvode na novim tržištima i omogućimo plasiranje  lokalnih proizvoda na strana tržišta“, ističe Tijana Maljković sekretar Udruženja za turizam PKS.

Tijana Maljković, Foto PKS

Podaci pokazuju da su stranci najviše u prošloj godini noćili u Beogradu, Novom Sadu, Subotici, Zlatiboru, Nišu... Najveći broj noćenja stranih gostiju od januara do novembra prošle godine ostvarili su turisti iz Rusije, a zatim slede gosti iz Turske.

TO Beograda i Izmira potpisuju protokol o saradnji

Beograd je na turskom tržištu sve bolje pozicioniran, i zahvaljujući povećanom broju letova između Turske i Srbije otvaraju se nove mogućnosti za čitavu Srbiju, kaže Miodrag Popović direktor Turističke organizacije Beograda (TOB):

„Turističke organizacije Beograda i Izmira će na sajmu potpisati Protokol o saradnji gradova u oblasti turizma, što će biti od velikog značaja za obe destinacije. Sudeći po velikom interesovanju koje su pokazale brojne turističke agencije na štandu Beograda, broj od 70.064 turskih turista i 227.289 noćenja u 2022. u Beogradu, u ovoj godini će po svoj prilici biti premašen“.

Sajamski štand u Istanbulu

NA sajamskom štandu u Istanbulu će pored TOB-a i PKS, prezentaciju turističkih proizvoda imati i Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam Vojvodine uz Privrednu komoru Vojvodine, „Air Serbia“, turističke organizacije Srbije, Novog Sada, Niša, Novog Pazara, Vojvodine, agencije „Balkan Holidays“, „PCS Tur“, „Serbia Incoming“, „Glob Metropoliten Tours“, „Omni Tours“, kao i hoteli „Joy 5“, „Viceroy Kopaonik“, „Belgrade City Hotels“, „Radisson Blu“, „Hotel Gorski“, „Slavija Hoteli“, i FK Crvena Zvezda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost