SRBIN IZ PERTA IZUMEO SPREJ PROTIV KORONE! Preparat dr Velimira Pajića postao medicinski hit u Australiji

Marko Lopušina

09. 05. 2021. u 11:00

AUSTRALIJSKI mediji su sa velikom pažnjom nedavno objavili vest da je Srbin, doktor Velimir Pajić iz Perta, izumeo novi biljni preparat Likuim Acorna Nasal, koji služi za prevenciju protiv kovida 19.

СРБИН ИЗ ПЕРТА ИЗУМЕО СПРЕЈ ПРОТИВ КОРОНЕ! Препарат др Велимира Пајића постао медицински хит у Аустралији

Dr Velimir Pajić

Čuvena britanska laboratorija "Perfektus biomed" je potvrdila 99 odsto efikasnosti ovog medicinskog sredstva, i to samo u roku od pet minuta. Doktor Pajić, koji je u Australiji poznat kao "doktor biće dobro" (DrWellbe) o važnom otkriću govori prvi put za srpske medije, a za "Novosti" pojašnjava kako funkcioniše ova "zaštita u spreju":

- Preparat Likuim Acorna ili "maska u spreju", sredstvo je za nos i usta, koje pruža dodatnu liniju odbrane od virusa korona. To je rešenje zasnovano na biljkama, tako što stvara barijeru za kovid 19 u disajnim organima i ubija virus - kaže za naš list dr Pajić.

Objašnjava da su mukozne membrane nosa i usta dve najčešće ulazne tačke za koronu, pre njego što virus "ode" u respiratorni sistem. Biljni ekstrakt u spreju deluje prijanjajući na sluznicu nosa i usta i stvara mehaničku barijeru za kovid.

 

Dr Velimir Pajić

- Kada korona uđe u nos ili usnu šupljinu, virusne čestice pokušavaju da se prikače za sluznicu. Bioadhezivna mehanička barijera mog preparata sprečava da se proteini "šiljaka" virusa prikače za sluznicu. Kovid postaje nesposoban za interakciju sa ćelijama sluzokože. Istovremeno, biljne virucidne fitohemikalije rade na ubijanju samog virusa - kaže naš sagovornik.

Pajić je medicinu diplomirao u Beogradu, na početku raspada SFRJ, 1992. godine, ali u Pertu ne radi kao lekar, već kao fitoterapeut, biotehnolog i istraživač. Poreklom iz Brčkog, na australijski kontinent je sa 27 godina otišao uz pomoć tetke i teče, koji su kasnije to omogućili i njegovim roditeljima Živoradu i Vjekoslavi, sestri Gordani i mnogim drugim članovima familije.

Nakon dolaska u vreli Port Hedland, brzo je uvideo da ne postoji sistem za automatsko priznavanje diplome i da ne može da se bavi lekarskim radom u australijskom zdravstvenom sistemu. Zato se okrenuo drugim poslovima, a u međuvremenu je završio studije fizioterapije na Kurtin univerzitetu 2000. godine.

- Te godine sam se i oženio sa Kristi, a pet godina kasnije dobili smo ćerku Anastaziju. Radio sam kao fizijatar u prestižnim privatnim zdravstvenim klinikama, ali i na teniskom turniru Hofman kupu, na kojem sam "lečio" i naše igrače, Novaka Đokovića i Anu Ivanović - priča nam dr Pajić.

Na pitanje koja je dalja procedura za sprej protiv korone i kada se može očekivati da uđe u masovnu upotrebu, Pajić kaže:

- Patent za rastvor Likuim Acorna i njegov jedinstveni aplikator tj. dozator za medicinske uređaje su predati Agenciji za intelektualnu svojinu Australije i čekaju na verifikaciju. Očekujem da će preparat biti u prodaji i dostupan ljudima širom sveta već krajem ove godine.

ISTRAŽIVANjA

PAJIĆ se već godinama bavi naučnim istraživanjima u oblasti lečenja ljudi, osnivač je i direktor nekoliko australijskih biotehnoloških kompanija i OTC centra za istraživanja komplementarne medicine za razvoj novih procesa i proizvoda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)