PATRIJARH PORFIRIJE KRSTIO SINA MILANA POPOVIĆA: Najmlađi naslednik kralja bakra Đorđe primio pravoslavlje u Vršcu

J. J. BALjAK

06. 05. 2021. u 13:33

PATRIJARH srpski Porfirije danas je, na Đurđevdan, u Vršcu krstio najmlađeg sina Milana Popovića – Đorđa, starog godinu i po dana.

ПАТРИЈАРХ ПОРФИРИЈЕ КРСТИО СИНА МИЛАНА ПОПОВИЋА: Најмлађи наследник краља бакра Ђорђе примио православље у Вршцу

Foto: Aleksandar Putnik

Svečani čin krštenja upriličen je u crkvi Svetog oca Nikolaja, gde je prethodno patrijarh sa episkopom banatskim, vladikom Nikanorom, služio svetu arhijerejsku liturgiju pred brojnim vernicima.

Popović, koji važi za velikog vernika i dobrotvora SPC, simbolično je izabrao baš ovaj dan za krštenje trećeg sina, jer je Đurđevdan njegova porodična slava i dečakov imendan.

Sa 28 godina mlađom partnerkom Bojanom srpski kralj bakra ima još i četvorogodišnjeg sina Milana, dok iz veze sa hrvatskom pevačicom Severinom ima devetogodišnjeg Aleksandra, koji je takođe prisustvovao krštenju u Vršcu.

 

Slavlje je, uz poštovanje svih epidemioloških mera, u najužem krugu rodbine i prijatelja nastavljeno u Popovićevom hotelu „Vila Breg“, gde su na ručku bili i patrijarh i vladika.

Iako ovo nije bila zvanična patrijarhova poseta Eparhiji banatskoj, čije sedište se nalazi u Vršcu, ona je značajna zato što je poglavar srpske pravoslavne crkve poslednji put u ovom južnobanatskom gradu bio pre 16 godina. Bilo je to 2005. kada je patrijarh Pavle takođe u crkvi Svetog oca Nikolaja služio svetu arhijerejsku liturgiju, a potom obišao manastir Mesić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove