NAKON što je Republički sekeretarijat za zakonodavstvo odbacio postojeći predlog zakona o zaštiti jezika i pisma i poručio da će morati da se piše novi tekst, lingvisti su ocenili da je taj postupak primer državne nebrige, neznanja, arogancije i ignorisanja struke kad su posredi identitetska pitanja.

Hebrejski se ne piše ekgleskim alfabetom

02.04.2021. 11:31

Нема ту много филозофије, јавна осуда „експерата” из Секретаријата па да видимо ко у Србију уводи „брисање културе” и присиљава да се прихвати џендер и други пројекти усмерени на затирање традиције, културе, а самим тим једног целог народа и државе. На овај начин би се видело ко је стварни кривац, а не да се већ пет година прича о томе на највишим местима, а када треба да дође до реализације сви утихну

stanimirsimic

04.04.2021. 08:57

Људи од струке у области језика и писма Српскога, немају право да одустају од борбе за Српски Језик и ћирилицу подразумевану. Ти људи сносе и највећу одговорност по том питању. Лингвисти треба да науче и политичаре и остали "неписмен" народ. Ћирилица је одраз идентитета Српскога. Познато је како је уведена латиница у Србију за време окупације 1915-18. г. од Аусто-Угарске. Касније, много тога смо се одрекли да би се додворавали нашим непријатељима, који су мењали "длаку али ћуд никада". Пре тога, наравно била је ћирилица и када се једном пробудимо надм се после овога биће ћирилица.