MINISTARSTVO DODELILO NOVAC LOKALNIM SAMOUPRAVAMA: Kroz projekte pomažu opštine u Srbiji

J.Ž.S.

17. 03. 2021. u 14:32

PROGRAMI 66 opština i gradova dobili su finansijsku podršku Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

МИНИСТАРСТВО ДОДЕЛИЛО НОВАЦ ЛОКАЛНИМ САМОУПРАВАМА: Кроз пројекте помажу општине у Србији

Foto: Depositphoto

Na ime nedostajućih sredstava u punom ili delimičnom iznosu za projekte od značaja za ekonomski razvoj,investicije i zapošljavanje dodeljeno je 322 miliona dinara. Novac će dobiti 23 grada i opštine, a najviše 29 miliona dinara, opredeljeno je za investciono održavanje kuhinje vrtića "Plavi čuperak" u Smederevskoj Palanci, dok je najmanji iznos pripao Petrovcu na Mlavi, gde će 3,4 miliona dinara biti podrška sanaciji gradskog trga sa pripadajućom pešačkom zonom.     

Kao pomoć za sisteme e-uprave i savremenih informacionih tehnologija podeljeno je 46 miliona dinara. Ovaj novac deli 15 lokalnih samouprava, a najveći deo kolača od 4,64 miliona dinara dobiće Bosilegrad za elektronsko vođenje sednica Skupštine opštine, dok je najmanja podrška namenjena Vrbasu za softversku aplikaciju Kadrovska evidencija  

Organizacija kulturnih, sportskih, turističkih i drugih manifestacija podržana je sa ukupno 41,4 miliona dinara u 16 lokalnih samouprava. Najviše će ići za Mišićeve dane u Mionici, a najmanju državnu podršku dobila je manifestacija "Srbija u ritmu Evrope" u Batočini.

Za preventivno delovanje u slučaju elementarnih nepogoda ukupno je opredeljeno 41,4 miliona dinara za projekte 12 opština i gradova. Najveći iznos ide Medveđi za čišćenje rečnih korita i sanaciju putne mreže, a najmanje opštini Blace za operativni plan za odbranu od poplava.     

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ZABRANA BRAKA PRE PUNOLETSTVA: Menja se Porodični zakon, sud više ne može da odobri venčanje maloletnicima