KANCELARIJA ZA KIM: Ni posle 20 godina za zločin u Livadicama nema pravde

Tanjug

16. 02. 2021. u 10:29

NI posle dve decenije za zločin u Livadicama kod Podujeva, u kome je poginulo 12, a povređeno 43 Srba, nisu odgovarali ni neposredni izvršioci ni njihovi nalogodavci, a porodice stradalih i dalje čekaju pravdu za svoje najmilije, ukazala je danas Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

КАНЦЕЛАРИЈА ЗА КИМ: Ни после 20 година за злочин у Ливадицама нема правде

Foto: Arhiva

- Zločin u Livadicama najbolniji je primer da u Prištini i dalje ne postoji spremnost da se raskrsti i suoči sa počinjenim zločinima, o čemu svedoči i glorifikacija zločina terorističke UKČ kojoj smo prethodnih meseci svedočili - saopštila je Kancelarija.

Ovaj zločin, kako ocenjuju, predstavlja i ogledalo i poraz međunarodne zajednice na Kosovu i Metohiji koja se pokazala nespremnom i nezainteresovanom da osigura bezbednost za Srbe na KiM i pravdu za sve žrtve, posebno, jer se ovaj zločin desio u prisustvu međunarodnih snaga bezbednosti.

- Očekujemo da se odgovorni za ovaj i druge zločine nad Srbima privedu pravdi i u tom smislu tražimo i od međunarodne zajednice da ponovo otvore ovaj, ali i druge nerešene slučajeve zločina nad Srbima i žrtvama makar posle dve decenije donesu mir, a porodicama trunku utehe - poručuj se u saopstenju.

Ističe se i da Vlada Srbije nikada neće prestati da traži pravdu za žrtve ovog i drugih monstruoznih zločina počinjenih širom pokrajine.

Podseća se da danas navršava 20 dugih godina od jednog od najmonstruoznijih zločina počinjenih od strane albanskih terorista na Kosovu i Metohiji kada je u napadu na autobus "Niš ekspresa" u Livadicama kod Podujeva poginulo dvanaestoro i povređeno četrdeset troje raseljenih Srba koji su išli da obeleže Zadušnice u Gračanici.

U napadu su poginuli Sunčica Pejčić, Živana Tokić, Slobodan Stojanović, Mirjana Dragović, Veljko Stakić, Nenad Stojanović, Milinko Kragović, Lazar Milkić, Dragan Vukotić i Nebojša, Snežana i Danilo Cokić koji je imao svega dve godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

PROROČANSTVO SE ISPUNILO: Neka se Zapad spremi! On je novi ruski ministar sporta - želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar