KADA ĆE PASTI BROJ OBOLELIH U SRBIJI? Đerlek - približavamo se piku trećeg talasa, u ovom periodu će doći do stabilizacije!

Novosti online

04. 12. 2020. u 15:34

DRŽAVNI sekretar Mirsad Đerlek kaže da je evidentno da se virus korona preliva iz regiona na Srbiju, a, kako navodi, ono što se očekivalo je da ćemo biti "izolovano ostrvo" što je zaista nemoguće, ako sve zemlje u regionu "gore".

КАДА ЋЕ ПАСТИ БРОЈ ОБОЛЕЛИХ У СРБИЈИ? Ђерлек - приближавамо се пику трећег таласа, у овом периоду ће доћи до стабилизације!

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Kao primer navodi dolazak studenata iz Crne Gore i Republike Srpske, kao i "migracije" poslovnih ljudi.

- Za očekivati je bilo da će se preneti na našu državu - kaže Đerlek.

Kaže da su za pacijente koji dolaze da se testiraju obezbeđeni šatori, čekaonice ispred ambulanti, kao i grejna tela.

- To je ono što smo mogli da učinimo u uovom trenutku - ističe Đerlek.

- Približavamo se piku trećeg talasa, očekuje se da će se do 15. ili 25. decembra dostići pik i polako stabilizovati situacija.

Navodi da očekuje da će za sedam do deset dana pasti broj zaraženih u Beogradu, jer se iz prestonice broj zaraženih "preliva" na ostatak zemlje.

Kaže da nije za očekivati da će do poboljšanja situacije doći u isto vreme u svim gradovima u Srbiji.

- Nadamo se da ćemo sa novim kapacitetima, poput bolnice u Batajnici uspeti da se odupremo ovom teškom talasu - kaže Đerlek.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024