Svi događaji i svako kršenje mera manifestovaće se za 10 dana jer se potencijal virusa jasno povećao, tako da će se to odraziti na dalje pogoršanje – kaže epidemiolog dr Predrag Kon povodom prizora koji su sinoć zabeleženi u prestonici i na kojima se jasno vidi nepoštovanje najnovijih mera rada svih objekata do 23 sata.

Komentari (2)

Realno

10.10.2020. 15:17

G-ne Kon, ima velike istine da se sve manje ljudi pridržava mera. Slično je i u N.Sadu. Zabrinjava skidanje maski od strane učenika u osnovnim i srednjim školama za vreme odmora u hodnicima. Džabe ih profesori opominju(ožvalavili su i natopili maske upozoravajuću non-stop učenike). Treba da se sa vrha(Min.prosvete) propišu mere za skidanje maski(ne ukore, jer bi bile škole pune dece sa smanjenim vladanjem) već sistemski propisani postupci i mere upućivanja na on-line nastavu nesavesne dece. Imaćemo žarišta po školama ako se nešto hitno ne preduzme. Pojedini roditelji nesavesne dece negativno utiču na svoju decu neodgovornim svojim ponašanjem i neodobravanjem nošenja maski za vreme odmora.

Plavo oko

10.10.2020. 15:41

Samo, policiski čas, zabrana okupljanja i zabrana svadbe, zurke i rođendani publika na stadionima i to u naredne dve godine. Samo rigorozna disciplina