POČINJE REKONSTRUKCIJA KRALJEVAČKOG PARKA KOD ŽELEZNIČKE STANICE: Prvi korak zamena rasvete

G.Ć - G.Š.

05. 10. 2020. u 13:17

JAVNO preduzeće za uređenje građevinskog zemljišta u Kraljevu konačno će započeti realizaciju rekonstrukcije parka kod ovdašnje železničke stanice u koji, osim redovnog održavanja i sitnih popravki i "krpeža" gotovo ništa nije ulagano duže od četiri decenije.

ПОЧИЊЕ РЕКОНСТРУКЦИЈА КРАЉЕВАЧКОГ ПАРКА КОД ЖЕЛЕЗНИЧКЕ СТАНИЦЕ: Први корак замена расвете

Foto: G. Šljivić

Kako saznajemo u ovom preduzeću, najpre je planirana kompletna zamena dotrajale javne rasvete za šta je već opredeljeno tri miliona dinara.

- Postojeća i dotrajala rasveta biće zamenjena savremenom i štedljivijom LED rasvetom. Rok za završetak je 45 dana. To je samo prvi korak u potpunoj rekonstrukciji devastiranog parka u narednom periodu koji bi zbog obližnjeg velikog naselja „Moša Pijade“, kao i železnčke i autobuske stanice, trebalo da bude lepa slika grada i pozitivan utisak onih koji u njega pristignu – kaže Aleksandar Nestorović, direktor JP za uređenje građevinskog zemljišta.

Foto: G. Šljivić

I stanari obližnjeg naselja slažu se da je rekonstrukcija parka više nego neophodna, ali istovremeno ukazuju i na još neke probleme koje nadležni moraju da reše.

- Kroz park bukvalno prolazi saobraćajnica, da li legalna ili ne to niko ne zna, koja vodi do kafana na njegovom obodu. Kola tuda redovno jurcaju, a kroz mračni park svakodnevno prolaze deca koja iz obližnjih škola, kao i đaci koji putuju – poručuju stanovnici naselja „Moša Pijade“. - Osim toga neophodna je parkovska služba i uvođenje pravila za manifestacije koje se, najčešće u privatnoj režiji, ovde održavaju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

OSVOJEN SEVERODONJECK: Kadirov objavio snimak - narod pozdravlja borce, devojčica imala posebnu poruku