KORONA U REGIONU: Najmanje zaraženih u jednom danu u Srbiji, najviše u Rumuniji

Tanjug

10. 09. 2020. u 21:37

U ZEMLjAMA u okruženju ponovo je registrovan veliki broj novoobolelih. I daje se najefikasnije s pandemijom korona virusa bore Slovenija i Srbija, a u nekim zemljama, epidemiološka situacija je alarmantna.

КОРОНА У РЕГИОНУ: Најмање заражених у једном дану у Србији, највише у Румунији

Foto: EPA

U Srbiji je danas potvrđeno novih 58 slučajeva korona virusa, na osnovu 7.967 testova obavljenih u poslednja 24 sata, objavljeno je danas na sajtu covid-19.rs.

Preminula je jedna osoba, čime je ukupan broj preminulih porastao na 729.

U Sloveniji je u poslednja 24 sata prijavljeno 77 slučajeva zaraze.

Nije bilo novih smrtnih slučajeva, prenosi agencija STA najnovije podatke slovenačke vlade.

Hospitalizovano je 26 pacijenata obolelih od kovida-19, od kojih je pet na intenzivnoj nezi.

U Sloveniji će od nedelje, 13 septembra, obavezni karantin za putnike iz zemalja rizičnih za putovanja zbog virusa kovid-19 biti skraćen sa 14 na 10 dana, odlučila je danas slovenačka vlada.

U Crnoj Gori je u poslednja 24 sata potvrđeno novih 128 zaraženih korona virusom.

Kako je saopštio Institut za javno zdravlje, analizirano je 569 uzorka.

Ukupan broj smrtnih slučajeva povezanih sa kovid-19 infekcijom ostaje nepromenjen - od početka juna 105, a od početka godine 114.

Šef Nacionalnog štaba Davor Božinović izjavio je danas da Hrvatska i dalje ima relativno visok broj novozaraženih korona virusom, ali da se vode rasprave da li da period samoizolacije bude kraći od sadašnjih 14 dana.

Danas je registrovan 291 novooboleli i dva smrtna slučaja.

U Bosni i Hercegovini je u poslednja 24 sata potvrđeno 286 novozaraženih korona virusom, od toga u FBiH 212 i pet smrtnih slučajeva.

Do sada je korona virus potvrđen kod 14.208 osoba.

Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH u protekla 24 sata prijavljeno je pet novih smrtnih ishoda.

S današnjim danom, ukupan broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 396.

U Rumuniji je potvrđeno 1.380 novih slučajeva infekcije korona virusom, pokazuju današnji zvanični podaci.

Još 47 pacijenata obolelih od kovida-19 je umrlo, a od početka pandemije umrlo je ukupno 4.065 ljudi.

Ukupan broj inficiranih je 99.684, prenosi agencija Agerpres.

U Mađarskoj je potvrđeno još 476 slučajeva korona virusa, a u poslednja 24 sata od te infekcije umrle su još dve osobe.

Ukupan broj inficiranih dostigao je 10.191, a ukupno je umrlo 630 ljudi, objavljeno je jutros na zvaničnom sajtu koronavirus.gov.hu.

Na KiM je u poslednja 24 sata potvrđeno novih 69 slučajeva virusa kovid-19, a sedam osoba je preminulo, saopštio je danas Institut za javno zdravlje u Prištini.

Kako se navodi, testirano je ukupno 532 osoba, prenose prištinski mediji.

U poslednja 24 sata u Severnoj Makedoniji od kovida-19 obolela je još 121 osoba, dok su tri osobe preminule, saopštilo je danas Ministarstvo zdravlja te zemlje, prenosi MIA.

Od početka epidemije u Severnoj Makedoniji obolelo je ukupno 15.414 osoba, dok je preminulo 637.

U poslednja 24 sata u Grčkoj su otkrivena 372 nova slučaja kovida-19 i evidentirana četiri smrtna ishoda, prenela je grčka agencija ANA.

Zbog porasta broja novozaraženih u četiri regiona na severu Grčke biće pooštrene vanredne mere, najavila je danas Nacionalna organizacija za javno zdravlje.

Od početka pandemije u Grčkoj, kovid-19 je potvrđen kod 12.452 ljudi, a preminulo je 297 ljudi, uglavnom starijih ljudi.

U Albaniji je danas zabeležen 156 novooboleli i dva smrtna slučaja. Od početka pandemije u Albaniji je zaraženo 10.860 ljudi, a preminulo je 324.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024