KADA SU MU ZABRANILI DA GOVORI SKINUO JE SAT PA URADIO OVO: Poslušajte ceo govor srpskog generala Ratka Mladića (VIDEO)

Novosti onlajn

26. 08. 2020. u 21:25

NEKADAŠNjI komandant Vojske Republike Srpske Ratko Mladić rekao je danas na kraju žalbene rasprave pred Mehanizmom za krivične sudove u Hagu da je živ i zdrav i da će pasti optužnica protiv njega za koju smatra da je "čedo NATO pakta".

КАДА СУ МУ ЗАБРАНИЛИ ДА ГОВОРИ СКИНУО ЈЕ САТ ПА УРАДИО ОВО: Послушајте цео говор српског генерала Ратка Младића (ВИДЕО)

Foto: Printscreen/Jutjub

- Živ sam i zdrav i živeću dok ima našeg plemena, a ova optužnica je pala u vodu - rekao je Mladić tokom desetominutnog izlaganja na kraju rasprave po žalbama na presudu kojom je osuđen na doživotni zavor.

Na početku obraćanja zamolio je žalbeno veće da mu umesto predviđenih 10 minuta omogući da se govori 31 minut, jer, kako je naveo, ima da kaže nešto za svaku godinu od kada je gurnut u rat, ne samo u svoje ime već i ljudi, patriota i srpskog naroda koji je na vetrometini, ali mu veće ovu molbu nije usvojilo.

U trenutku kada mu je molba odbijena, general Ratko Mladić skinuo je sat sa ruke, pogledao u njega, nasmejao se videvši koliko je već vremena prošlo, i nastavio da priča, kako bi uspeo da izgovori što više od svega onoga što je želeo da kaže.

Foto: Printscreen/Jutjub

Izlaganje je potom nastavio navodeći da je on bio meta NATO pakta što je i dalje i ocenio da je optužnica protiv njega "čedo NATO-a".

Ceo govor Ratka Mladića možete poslušati na snimku od 49:19.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (22)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024