IMUNOLOG prof. dr Borislav Kamenov govorio je u emisiji "150 minuta" o najboljim vitaminima kojima treba da gradimo imunitet u vreme pandemije korona virusa, ali i zašto preterivanje s vitaminima može da bude još štetnije u slučaju kovida.

Preradovic Vera

23.07.2020. 22:28

Ima li iko na ovom svetu ko nece promovisati farmaceutsku industriju i reci im da farmacija nikada ne moze stvoriti takav vitamin kakav se nalazi u vocu i povrcu tj.takav vitamin, mineral, aminokiselinu i dr.kakav je stvorio GOSPOD BOG . Voce i povrce mozete jesti do beskonacnosti i necete poremetiti organizam a farmaceutskim proizvodima hocete itekako. Ljudi , pijte sok od borovnice, aronije, brusnice, crne ribizle, godji bobica , cvekle, sargarepe i ostalog i imacete savrsen imunitet.Ne trujte se tabletama .

Milomir Ilic

25.07.2020. 08:59

@Preradovic Vera - Gospodjo Vera,nista se ne moze osporiti u onome sto ste rekli,kada je u pitanju unosenje vitamina u organizam i stvaranje dobrog imuniteta.To je bilo moguce pre 100 godina.Recite mi,procentualno,koliko se proizvoda na nasim pijacama moze naci,a da pre stizanja di tezge nisu tretirani raznim hemikalijama.Uzgred,nije nepoznato da nasi poljoprivrednici hemikalije koriste iznad dozvoljenih kolicina.Aki ne verujete,priupitajte ih.Verujem da ce te reci da treba koristiti proizvode koji nisu tretirani hemikalijama.Da,ti bi bilo resenje,medjutim,em ih je malo,jos su skupi kai otrov.Usput ne zivimo svi na selu,tako da mozemo gajiti voce i povrce za sopstvene potrebe,koje nece biti tretirano hemikalijama,vec koprivom.

Rosa

24.07.2020. 05:58

Ispitajte jacanje imuniteta u vreme posta ,tad imunitet jaca na priridan nacin i cisti se organizam od toksina i svih otrova ,bas zato sto je sva hrana zatrovana ...godinama unatad postim i do sad mi se nije desilo da imam ni prehladu niti bilo koju slabost organizma u toku posta .. srdacan pozdrav celoj planeti