STROŽE MERE U ITALIJI: Okupljanje mladih za vikend donosi nevolje

Milica Ostojić

22. 07. 2020. u 13:09

U ITALIJI haos u noćnom životu mladih, upućuje se apel familijama da intervenišu u protivnom vlasti će zatvariti mesta okupljanja, takav apel stiže sa svih strana, iz svih regiona, od sanitarnih vlasti, gradonačelnika i ministra Unutrašnjih poslova.

СТРОЖЕ МЕРЕ У ИТАЛИЈИ: Окупљање младих за викенд доноси невоље

Foto: EPA

Iako poslednji izveštaj iz Civilne zaštite donosi ohrabrujuće podatke o broju pozitivnih na dnevnom novou, 129, šest regiona nema pozitivnih, ali je preminulo 15 obolelih, apel da se nose maske na otvorenom u situacijama kao što je noćno okupljanje mladih stiže iz svih regiona, u nekima ima pobuna zbog takvih odluka u nekima je saglasnost apsolutna da bi se sprečilo širenje virusa i ne bi poništilo do sada postignuto, uz velike žrtve i odricanja svih građana.

Na Kapriju je zbog noćnog okupljanja uvedeno pravilo nošenja maski u periodu između 18 sati i 4 izutra, u Laciju se planira ista mera, jer mladi ne poštuju distancu a bez maski najčešće, kao da je zavladalo neko pravilo "slobodno sve". Na morskim destinacijama gde se otkrije takav fenomen, kažnjavaju se vlasnici restorana i barova koji nemaju svoju kontrolu ponašanja mladih u njihovim objetima i poslednje upozorenje je već stiglo uprvao u  iščekivanju ponašanja mladih za sledeći vikend: ili nosite maske i pridržavajte se pravila ili zatvramo sve.

I to nije jedina nevolja koja ruši Italiju, virus je evidentan kako ovaj "domaći" tako i "uvozni", iskrcavanja migranata koje se svakodnevno uvećavaju velikim plovilima pa i oni tzv."utvare", samo se ođednom pojave male barke, oni iskoče na plažama i beže, ne zna se koliko je zaraženih među njima.

Na Lampeduzi među migrantima koji su pristigli iz Bangladeša nađeno je 36 pozitivnih, prebačeni su u region Bazilikata, u centar za smeštaj u Potenci, gde su se građani pobunili da ne žele osobe iz visokorizičnih zemalja i ako bude potrebno "napravićemo barijeru našim telima ako Vlada odluči da nam pošalje još takvih", saopštava gradonačelnik Mario Guarente.

Posebno se uvećava broj pristiglih migranata iz Libije i Tunisa, tamošnje luke kao da niko ne kontroliše, italijanski ministar Unutrašnjih poslova Lućana Lamorđeze odlazi po drugi put za kratko vreme u Tunis na dogovor šta učiniti da se poveća kontrola u lukama i na tamošnjim obalama.

I stiglo se do dodatnog opasnog problema, kontrolom policije u saradnji sa tajnim službama, uočeni su među onima koji su krenuli ka Italiji dokazani teroristi, poznasti po prethodnim terorističkim aktivnostima, među njima i oni koji su već bili izbačeni iz Italije. Sada su uočeni, uhapšeni i izbačeni ponovo sa italijanske teritorije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SOLIDARNOST NA DELU: Jedna od osnovnih vrednosti za uspostavljanje mira i pravde u svetu