RASPRAVA O ŽALBAMA: O presudi Mladiću krajem avgusta

V.N.

18. 07. 2020. u 21:30

ŽALBENO veće Mehanizma krivičnih sudova u Hagu zakazalo je za 25. i 26. avgust više puta odlaganu sednicu za usmenu raspravu po žalbama na prvostepenu presudu kojom je nekadašnji komandant Vojske Republike Srpske Ratko Mladić osuđen na doživotni zatvor. Za 24. jul zakazana je statusna konferencija koja će biti održana video-konferencijskom vezom, saopšteno je iz Haga.

РАСПРАВА О ЖАЛБАМА:  О пресуди Младићу крајем августа

Foto: Novosti


Mladićevoj odbrani je ostavljen rok da se do 22. jula izjasni o tome da li on želi da bude fizički prisutan u sudnici tokom statusne konferencije ili ne, kao i da do 11. avgusta obaveste žalbeno veće da li će neki od Mladićevih advokata učestvovati na žalbenoj sednici putem video-linka.


Sekretarijatu je naloženo da obezbedi sve neophodne mere za održavanje pomenutih ročišta, a Mladiću olakša prisustvo, odnosno učešće u sednicama na drugi način.
Zakazivanje sednice iniciralo je tužilaštvo.


Mladić je prvostepenom presudom osuđen na doživotni zatvor zbog navodnih ratnih zločina u Bosni i Hercegovini.


Pisane žalbe tužilaštva i odbrane ranije su podnete sudu, a nakon što se obavi usmeno izlaganje žalbi, žalbeno veće trebalo bi da donese pravosnažnu presudu.

ODLOŽENO ZBOG OPERACIJE


SEDNICA za usmeno predstavljanje žalbi prvobitno je bila zakazana za 17. i 18. mart. Odložena je, međutim, zbog Mladićeve operacije, a potom i zbog oporavka i njegovog sve lošijeg zdravstvenog stanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

BREGU TUŽIO PRVI KOMŠIJA: Saslušan na sudu - ovako se branio