DIREKTOR KBC "ZEMUN": U bolnicama danas 10 odsto više pacijenata nego juče

Tanjug

16. 07. 2020. u 16:04

DIREKTOR KBC "Zemun" Dragoš Stojanović izjavio je danas da je optimističan da će se broj zaraženih smanjivati u narednom periodu, zbog odgovornosti građana koji nose maske i drže distancu, ali je i oprezan kada to kaže jer je već danas do 15 časova u bolnicama 10 odsto više pacijenata nego juče.

ДИРЕКТОР КБЦ ЗЕМУН: У болницама данас 10 одсто више пацијената него јуче

D. Milovanović V. Danilov

Na konferenciji za medije, Stojanović je rekao da se vizite u bolnicama rade tri puta dnevno i dodao da je jutros u 8 časova, tokom prve vizite, bilo oslobođeno 10 kreveta u kovid bolnicama u Beogradu.

-U 15 časova, kada je bila druga vizita, napravili smo još 20 slobodnih mesta, nadam se da ćemo danas u 19 sati osloboditi još toliko kreveta. To znači da ćemo, nadam se, danas osloboditi 50 mesta, ali se bojim da ćemo imati, prema dinamici dolazaka pacijenat u toku dana najmanje 60 prijema- rekao je Stojanović.

Zbog toga je apelovao na gađane da poštuju mere prevencije, kako bi se sačuvao naš zdravstveni sistem, jer je sve više pacijenata sa težom kliničkom slikom i zahtevaju bolničko lečenje.

Najavio je da je dogovoreno da se u narednom periodu otvore nove kovid bolnica kako u Beogradu, tako i u ostalim delovima Srbije.

Imunolog Srđa Janković kaže da je naša zemlja izašla iz nepovoljne epidemiološke situacije, ali da moramo biti veoma oprezni jer epidemija još uvek ne jenjava.

-U ovom trenutku postoji i opravdana bojazan da stvari mogu da se pogoršaju i velika nada da možemo da sprečimo da se pogoršaju, ako dosledno sprovedemo ove mere-zaključio je Janković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)