POKLON ZA VELIKI JUBILEJ: Obogaćena biblioteka Karlovačke bogoslovije (FOTO)

J. S.

18. 04. 2024. u 16:06

U GODINI u kojoj Bogoslovija „Sveti Arsenije Sremac“obeležava veličanstveni jubilej 230 leta trajanja, pokrajinski sekretar za kulturu Dragana Milošević i rektor Bogoslovije protojerej - stavrofor Jovan Milanović danas su u Sremskim Karlovcima potpisali ugovor o dodeli 185 knjiga za potrebe biblioteke Bogoslovije, koja nosi ime osnivača Arhimandrita Ilariona Ruvarca.

ПОКЛОН ЗА ВЕЛИКИ ЈУБИЛЕЈ: Обогаћена библиотека Карловачке богословије (ФОТО)

Foto : Pokrajinska vlada

  Miloševićeva je istakla da Pokrajinska vlada nastavlja sa pružanjem podrške našim najvišim institucijama duhovnosti, kao što je Karlovačka bogoslovija.

- U godini jubileja sa gotovo 200 naslova upotpunili smo bogat fond biblioteke koja ima blizu 27.000 knjiga - kazala je Miloševićeva i podsetila da je realizacijom brojnih projekata izvedena sanacija krova zgrade Bogoslovskog internata i atrijuma Bogoslovije.

Foto: Pokrajinska vlada

Najavila je i da će tokom ove godine biti nastavljeni radovi na instalacijama za grejanje, parternom uređenju, kao i molerski i stolarski radovi ukupne vrednosti od 180 miliona dinara.

Foto : Pokrajinska vlada

Rektor Karlovačke bogoslovije Milanović izrazio je zahvalnost na uručenim knjigama i istakao da to osnažuje rad biblioteke, koja poseduje retka i vredna izdanja.Podsetio je,pritom i na značaj negovanja kulture čitanja i razgovora o pročitanim knjigama sa učenicima,jer to navodi na duboka promišljanja o ljudskim vrlinama i vrednostima.

Bogoslovija u Sremskim Karlovcima jedna je od sedam bogoslovija Srpske pravoslavne crkve u Srbiji i inostranstvu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave