U NIŠU SVEČANO OTVORENA PODRUČNA JEDINICA AGENCIJE ZA SPREČAVANJE KORUPCIJE: Lakše prijavljivanje zloupotreba

J. Ć.

27. 03. 2024. u 17:17

KONTROLISANjE imovine i prihoda javnih funkcionera, utvrđivanje eventualnih sukoba interesa i nepotizma, provera finansiranja aktivnosti političkih stranaka, poštovanje etičkih kodeksa... ubuduće će - između ostalih - u Nišu obavljati i novootvorena područna jedinica Agencije za sprečavanje korupcije.

У НИШУ СВЕЧАНО ОТВОРЕНА ПОДРУЧНА ЈЕДИНИЦА АГЕНЦИЈЕ ЗА СПРЕЧАВАЊЕ КОРУПЦИЈЕ: Лакше пријављивање злоупотреба

Foto: ASK

Ovdašnji ljudi, dakle, lakše će moći da podnose prijave, a prigodnoj svečanosti u centu grada prisustvovao je i direktor Agencije, Dejan Damnjanović.

- Otvaranje Područne jedinice Agencije za sprečavanje korupcije okupilo nas je danas kako bismo ozvaničili ovaj poseban trenutak koji simbolizuje zajedništvo, saradnju i postizanje željenog uspeha u prevenciji korupcije. Nastojimo da se bolje povežemo, da razmenimo ideje i iskustva, i da posvećeno radimo na unapređenju našeg društva i boljoj budućnosti svih nas - naglasio je Damnjanović.

Podsećajući na važnost decentralizacije institucija, gradonačelnica Niša, Dragana Sotirovski, istakla je da se ovde niko ne plaši što je Agencija sada, i zvanično, u njihovoj sredini, jer i to svedoči da su otvoreni za javnost.

Foto: ASK

Ona je navela da svaki institucionalni iskorak iz Beograda prema gradovima u drugim delovima Srbije predstavlja svojevrsno ohrabrenje građanima o jednakim mogućnostima i šansama za razvoj i napredovanje:

- U Nišu postoje dve veoma važne institucije – Agencija za sprečavanje korupcije i Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, koje, podsećaju ili opominju i u službi su zakonitosti,  javnosti i jačanja demokratskih potencijala društva u celini.

Foto: ASK

Delegacija Agencije posetila je jedan od najznajnijih spomenika srpske istorije „Ćele kulu“, a u parku na Trgu Kralja Aleksandra zasađeno je stablo prijateljstva.

Inače, kancelarija Agencije, koja se nalčazi u niškoj Ulici generala Milojka Lešjanina 26, zvanično je, posle Kragujevca, druga Područna jedinica  ove institucije van sedišta u Beogradu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)