MARTINOVIĆ U PETROVCU NA MLAVI: "Uspešno sprovedena dva značajna projekta"

Novosti online

11. 12. 2023. u 20:12

MINISTAR državne uprave i lokalne samouprave dr Aleksandar Martinović obišao je u Petrovcu na Mlavi dva projekta koja su uspešno realizovana uz podršku Ministarstva i to renoviranu zgradu zdanja opštinske uprave u kojoj je postavljena savremena dekorativna rasveta, kao i prostorije novouspostavljenog uslužnog centra - Jedinstvenog upravnog mesta.

МАРТИНОВИЋ У ПЕТРОВЦУ НА МЛАВИ: Успешно спроведена два значајна пројекта

Foto: SNS

 U prvi projekat uloženo je 125 miliona dinara, a za uspostavljanje modernog centra za pružanje usluga građanima i subjektima privrede Ministarstvo je izdvojilo 7,5 miliona dinara. 

- Oba projekta su infrastrukturno vrlo značajna za sve građane Petrovca na Mlavi. Na zgradi opštine urađena je sanacija i obnovljena fasada, postavljena je termoizolacija, urađen nov krov, zamenjena je kompletna stolarija i postavljena dekorativna rasveta. Zdanje sada predstavlja pravi arhitektonski dragulj Petrovca na Mlavi. Uložili smo novac i u osnivanje jedinstvenog upravnog mesta i radovi su uspešno okončani. Počinje obuka opštinskih službenika za rad u JUM-u i uskoro će građani moći da koriste usluge i uvide prednosti ovog mehanizma. Neće više morati da se šetaju od šaltera do šaltera i svima je na ovaj način olakšan posao. JUM skraćuje procedure, ubrzava rad i štedi vreme, novac i resurse kako korisnicima tako i zaposlenima - rekao je ministar Martinović.

Ministar Martinović dodao je da koncept uspostavljanja JUM-a doprinosi celokupnoj digitalizaciji zemlje i javne uprave, da postoji više od 2 miliona 35 hiljada registrovanih eGrađana na portalu eUprava, i da oni svakodnevno posredstvom interneta i implementiranih servisa ostvaruju prava iz različitih oblasti društvenog života.

Ministar Martinović naveo je i da je država uložila znatna sredstva u ovaj deo Srbije, ali i da će Vlada i Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave nastaviti da investiraju u Braničevski upravni okrug. 

U cilju unapređenja elektronske uprave na lokalu, ministar Martinović predsedniku Privremenog organa Dušku Nediniću uručio je donaciju Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave u vidu 20 laptop računara sa pratećom opremom. 

Tokom boravka u Petrovcu na Mlavi ministar Martinović obišao je i domaću pekarsku proizvodnju "Milanović".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)